Ebben a mutatóban a Real Madridot és Manchester City-t is veri a Kecskemét labdarúgócsapata

2023. december 20. 20:47

Érdekes listán lett világelső a magyar klub.

2023. december 20. 20:47
Riga, 2023. augusztus 3.
A Kecskeméti TE játékosai, miután megszerezték az elsõ gólt a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezõfordulójának Riga FC-Kecskeméti TE visszavágó mérkőzésén Rigában 2023. augusztus 3-án.
MTI/EPA/Toms Kalnins

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) érdekes világranglistát tett közzé, amely játékosaik átlagmagassága alapján rangsorolja a labdarúgóegyesületeket. Meglepő lehet, de azadatok szerint  

az NB1 tavalyi idényének ezüstérmese, a Kecskeméti TE labdarúgócsapata a „legmagasabb” csapat a világon. 

  A KTE keretének átlagmagassága 187,13 cm, ez 2,1 mm-rel nagyobb, mint a részben Szalai Attila  192 centiméteres magasságának köszönhetően a második helyen álló TSG Hoffenheimé. A harmadik a Schalke együttese 186,83 centiméterrel. A világ „legkisebb” csapata pedig a japán Sagan Tosu, ugyanis játékosainak átlagos magassága 174,18 cm.  További érdekesség, hogy a „legalacsonyabb” magyar csapat a bajnoki címvédő FTC lett 180,76 cm-rel. 

Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. december 21. 08:22 Szerkesztve
Nem azt mondja a firkász, hogy a Kecskemét jobb, mint a MC vagy RM, hanem ebben a mutatóban. Meeeeeg, nincs Mercedes gyár egyik városban sem, de Kecskeméten igen. Na, ebben a mutatóban lehet egy soron, papíron, oldalon a Kecskemétet említeni a MC-vel vagy a RM-al! Másszunk már le a bezzegfáról végre!!! Tényleg ciki már egy magyar enbéegyet összehasonlítani a világ 2 legjobb csapatával legyen az bármilyen mutató!!!
tapir32
2023. december 20. 20:58
Kicsi a bors, de erős!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!