Itt az Európa-liga sorsolás eredménye! – Sallai Roland és a Freiburg a francia Lens kiverésével juthat tovább

2023. december 18. 14:15

A Feyenoord és az AS Roma ismét összecsap – immár harmadszor.

2023. december 18. 14:15
SALLAI Roland

A Bl-sorsolást követően megtartották a második számú nemzetközi kupasorozat az Európa-liga ceremóniáját is, amelyet szint Giorgio Marchetti UEFA-főtitkárhelyettes és Tobias Hedtstück sorsolási szakember vezényelt.  A meghívott korábbi sztár, aki a csapatok neveit kihúzta, Julien Escudé volt, aki a Sevillával kétszer is nemzetközi kupát nyert.  

A sorsolás szabályai szerint a csoportgyőztesek automatikusan a nyolcaddöntőbe jutottak, azonos országbeli csapatok és a csoportkörben egy négyesben szereplő riválisok kerülhetnek össze, és léyeges, hogy a Bajnokok Ligájából érkező együttesek kezdik a páros csatát hazai környezetben. Az Európa-ligában a magyar válogatott kulcsjátékosa, Sallai Roland is érintett. A Freiburg támadójának őszi sérülése a múlté, teljesen felépült és csereként beállva gólt is szerzett az 1. FC Köln ellen). Sallai klubja a playoffból a francia Lens kiverésével juthat az El legjobb tizenhat csapata közé. 

Az Európa-liga párosításai:

Feyenoord (holland) – AS Roma (olasz)

AC Milan (olasz) – Rennes (francia)

Lens (francia) – Freiburg (német)

Young Boys (svájci) – Sporting Lisboa (portugál)

Benfica (portugál) – Toulouse (francia)

Braga (portugál) – Qarabag (azeri)

Galatasaray (török) – Sparta Praha (cseh)

Sahtar Donyeck (ukrán) – Olympique Marseille (francia)

Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!