Itt az idei hármas lista: káprázatos gólok pályáznak a Puskás-díjra (VIDEÓ)

2023. december 15. 11:55

Óriási bomba, távoli ollózás vagy egy rabonagól között dől el az idei Puskás-díj.

2023. december 15. 11:55

A 11 jelölt közül három maradt versenyben az év legszebb góljának járó Puskás-díjért. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pénteki közleménye szerint a paraguayi Julio Enciso (Brighton), a brazil Guilherme Madruga (Botafogo) és a portugál Nuno Santos (Sporting Lisszabon) egy-egy találata között dől majd el a cím.

A Brighton futballistája a címvédő Manchester City elleni, május 24-i angol bajnoki mérkőzésen egy hosszú lefolyású szép akció végén távolról bombázott a bal felső sarokba. A Botafogo középpályása a 16-oson kívülről látványos ollózással vette be a Novorizontino kapuját június 27-én, a lisszaboni szélső pedig a Boavista elleni március 12-i összecsapáson rabona-mozdulattal juttatta a kapu bal oldalába a labdát, azaz az első lábán támaszkodva hátul keresztezve lőtt.

A FIFA-gálát, melyen az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat is átadják, január 15-én Londonban rendezik.

 

(MTI)

Fotó: Franck Fife/AFP

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2023. december 15. 16:35
az 1. mitől jelölt
Anyádcsipája
2023. december 15. 12:23
2. videó. Ollózva 23 méterről, egyértelműen ez a legszebb. (Szoboszlai gólja pedig nekünk a legszebb, amelyiket Montenegronak rúgta szlalom után. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!