Szívhatja a fogát a Liverpool, Szoboszlaiék satuféket nyomtak az ősi rivális ellen

2023. december 17. 17:17

Hiába borult fel a pálya, képtelenek voltak bevenni a Manchester United kapuját a liverpooliak. A magyar középpályás egy órát kapott Jürgen Klopptól.

2023. december 17. 17:17
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai unsuccessfully appeals for a penalty during the English Premier League football match between Liverpool and Manchester United at Anfield in Liverpool, north west England on December 17, 2023.

Nézőcsúcs az Anfielden, gól nélküli döntetlen a pályán. Először nem tudtak otthon nyerni a Vörösök az idei Premier League-szezonban. A Liverpool ezzel visszacsúszott a második helyre, a United előrelépett a 7. helyre. Szoboszlai ismét kezdett, egy órát kapott Jürgen Klopptól.

VÉGEREDMÉNY: Liverpool–Manchester United 0–0.

90+4. perc: Dalot kapott két sárgát, majd egy piros lapot Michael Oliver játékvezetőtől, miután idegrohamot kapott egy helytelennek tartott ítélet után!

90+2. perc: Alexander-Arnold szabadrúgását Gakpo csúsztatta a hosszú sarok felé, de a fejes elkerülte a kaput.

90+2. perc: Rashford is sárga lapos figyelmeztetésben részesül.

90. perc: öt perc a hosszabbítás.

87. perc: Shaw kapott sárga lapot, miután összerúgta Konate lábát. 

85. perc: az angol válogatott védő, Shaw kezére pattant a labda Tsimikas beadása után, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

84. perc: Gakpo lövése Varane-ról vágódott szögletre.

82. perc: Erik ten Hag is kettős cserét hajt végre: Mainoo és Antony helyett Mejbri és Pellistri.

Továbbra is komoly a nyomás a manchesteri kapun, de a hajrá előtt még mindig nincs gól.

78. perc: megint kettős csere a hazai oldalon, lenyargalt Diaz és Nunez, bejött Jones és Elliott.

77. perc: Konate lőtt 10 méterről, de a gólvonalon bizony megint jó helyen állt Onana.

71. perc: Garnacho helyén a manchesteri Rashford a hajrában.

70. perc: Salah lövését védte látványos mozdulattal Onana, továbbra sincs gól a rangadón.

67. perc: Hojlund előtt adódott óriási helyzet, Alisson zárta a sarkot, az ismétlést szintén védte a brazil kapus.

66. perc: Salah tálalt labdát Alexander-Arnold elé, aki mindössze néhány centimétert tévesztett. A szoborrá vált Onana csak nézte a lövést.

64. perc: a tizenhatosról Salah tekert a hosszú sarok felé, de Onana biztos kézzel fogta a labdát.

61. perc: kettőt cserél a Pool, sérülés miatt lejön Gravenberch, és búcsúzunk Szoboszlaitól is. Beszállt Gakpo és Gomez.

59. perc: Szoboszlai és Amrabat ment a labdára a tizenhatoson belül, a magyar középpályás a földre került, de a játékvezető mutatta, hogy nincs büntető.

55. perc: Garnacho iramodott meg a liverpooli kapu felé, már lőtt volna, amikor Alexander-Arnold az utolsó pillanatban menteni tudott.

53. perc: Dalot kevergetett a jobb oldalon, beadására ráborult Alisson.

50. perc: Salah jobb oldali beadását szedte fel a manchesteri kapus, Onana Nunez elől.

46. perc: a Manchester United kezdte a második félidőt, mégis a Liverpool előtt adódnak helyzetek. A vendégek védelme többször is blokkol a kapu előterében.

FÉLIDŐ: 0–0

45+2. perc: a japán Endo is besárgult.

45. perc: kettő perc a ráadás.

42. perc: Salah 17 méterről, középről laposan lőtt, az eldőlő Onana magabiztosan fogta a labdát.

A Liverpool kétszer annyit birtokolja a labdát, mint a United, de nem sorjáznak a veszélyes gólhelyzetek. A Vörös Ördögök érezhetően jobban figyelnek a védekezésre, Erik ten Hag nem szeretné megismételni a márciusi blamát.

36. perc: Tsimikas szögletét Konate bólintotta a kapu fölé.

35. perc: Amrabat sárga lapot érően szabálytalankodott Diazzal.

28. perc: van Dijk fejesét tolta fölé Onana egy liverpooli szöglet után, ez volt az eddigi legnagyobb helyzet a rangadón.

27. perc: a vendégek fiatal középpályása, Mainoo is besárgult, miután rácsúszott a japán Endóra.

22. perc: a liverpooli Darwin Nunez kapott sárga lapot.

Meglehetősen nyomasztó a liverpooli mezőnyfölény, a 19. percben ráadásul már a hatodik hazai szöglet következhetett.

11. perc: Szoboszlai a manchesteri térfél közepén kapott labdát, egy igazítás után lőtt, de a labda fölé ment.

10. perc: jól adogattak a vendégek, Garnacho végül nagy helyzetben lőt, de a labda messze elkerülte a kaput.

7. perc: egy manchesteri kontra végén Antony lövését blokkolta Tsimikas.

2. perc: Tsimikas szabadrúgása után nagy kavarodás végén szabadítottak fel a United védői.

1. perc: a hazaiak kezdték a mérkőzést és rögtön ki is harcoltak egy szögletet.

A csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdődik az összecsapás a Premier League 17. fordulójából. A Liverpool a harmadik, a MU a 8. helyről várja a mérkőzést. Szoboszlai zsinórban 17. alkalommal is a kezdőcsapatban kapott helyet a Premier League-ben.

A kezdőcsapatok:

Liverpool FC: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Tsimikas - Szoboszlai, Endo, Gravenberch - Salah, Nunez, Diaz
Menedzser: Jürgen Klopp

Manchester United: Onana - Dalot, Evans, Varane, Shaw - Mainoo, McTominay, Amrabat - Antony, Hojlund, Garnacho
Menedzser: Erik ten Hag

Ötven éve nem látott nagy közönség, több mint 57 ezer szurkoló előtt léphet pályára az Anfielden Szoboszlai Dominik csapata, az FC Liverpool. A listavezető Vörösök ősi riválisukat, a Manchester Unitedet fogadják a bajnokság 17. fordulójában, és most először lehetnek nézők az új Anfield Road lelátórész kibővített felső szintjén – adta hírül a klub honlapja. A tesztelés már hétfőn megtörtént, az egyesület pedig megkapta a szükséges engedélyeket a tribün érintett részének megnyitásához, így vasárnap első alkalommal lehet több néző a legendás stadionban, mint 1973 áprilisában, amikor a Bill Shankly vezette csapat 56 202 néző előtt gól nélküli döntetlent játszott a Leicester Cityvel az akkori első osztályban.

Nem fejeződött még be az infrastruktúra fejlesztése, vannak hátra munkálatok – ha a stadion eléri a teljes kapacitását, 61 ezer néző szurkolhat majd a lelátókon.

Nézőcsúcs az Anfielden: az új lelátó éppen az ősi rivális Manchester United ellen telhet meg először!
Fotó: Paul Ellis/AFP

A Liverpool hazai pályán hétből hetet nyert a szezonban a PL-ben, míg a Manchester United idegenben négyszer nyert, háromszor pedig kikapott az Old Traffordtól távol.

Legutóbb 2016. január 17-én nyert a Premier League-ben az Anfielden a Manchester United, akkor még a holland Louis van Gaal volt a Vörös Ördögök menedzsere. Azóta megfordult a kispadon José Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer, Ralf Rangnick és Erik ten Hag is, de a legtöbb, amit a vendégek ki tudtak hozni egy meccsből a döntetlen volt: háromszor is végeztek 0–0-ra, az utóbbi időben azonban már súlyos vereségek kerültek az évkönyvekbe. Március elején 7–0-ás, előtte pedig 4–0-ás végeredmény született.

Szoboszlain kívül egyébként lesz még egy magyar résztvevője a liverpooli rangadónak, a klub akadémiáján tanuló Farkas Erik ezúttal is az oldalvonal mellett szedi majd a labdát. Amikor a magyar srác ott volt a szezonban a pálya szélén, a Liverpool mindig győzött!

 

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Paul Ellis/AFP

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. december 17. 21:17 Szerkesztve
"akkor ki Nem értem a cserét!" Pedig egyszerű a megfejtés: Szoboszlai immár hetek óta leküzdötte magát a 60-70 percben lecserélt játékos szerepébe. November óta egy jó meccse volt, a Sheffield ellen, a többi felejtős. Nincs meg a kezdeti tűz, elszántság ami a PL-ben az első hónapokat jellemezte. A Crystal Palace meccs után Klopp le is hordta nyilvánosan, azokat akiket lecserélt. Na kik voltak? https://mandiner.hu/sport/2023/12/jurgen-klopp-beszolt-a-lecserelt-szoboszlai-dominiknek-liverpool-premierleague És ha ez így folytatódik, akkor hamarosan a padon is fog kezdeni, várva hogy őt cseréljék be valamikor. Bevallom, nem örülök a dolgok ilyen irányú változásának. Nagyon nem.
Batman007
2023. december 17. 20:24
Szoboszlai nem fog fejlődni ebben a csapatban. Amit Klopp csinaltat vele azt elvegzi de erre a feladatra Busquets vagy Koke tipusu romboló játékos felel meg.
akkor ki
2023. december 17. 20:14 Szerkesztve
Dom nem játszott rosszabbul, mint bárki más! Nem értem a cserét! Az egész csapat számtalan rossz passzot produkált. Nem jöttek rá, hogy a MU jól tömörül ha 16-on belül cselezget valaki, de arra sem, hogy Varane a legmagasabb! Csakis átlövésekkel lehetett volna operálni, dehát Onana most nem balfaszoskodott eleget. Bánhatja a Pool ezt a meccset, elsőnek kellett volna maradniuk, hogy versenyben maradjanak, pláne hazai pályán. Endo jól játszott, amin röhögtem, hogy a fáraó 7,4 pontot kapott, ami nem rossz, dehát kb 2-3 passza volt végig, ami jó volt. Trent hajtott, de sokat hibázott ő is. Domnak maradni kellett volna!
pandalala
2023. december 17. 20:01
Vegyék meg Sallait is! Szerintem. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!