Szoboszlai, Rossi és a többiek: ezek voltak a legerősebb megjegyzések az Eb-csoportunkkal kapcsolatban

2023. december 03. 14:12

A hamburgi sorsolás óta sorjáznak a hangzatos vélemények a magyar válogatott esélyeit illetően.

2023. december 03. 14:12
Hamburg, 2023. december 2.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a kupa mellett a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolásán a hamburgi Elbphilharmonie épületében 2023. december 2-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Az Eb-csoportok hamburgi sorsolása újra szívhez szóló emlékeket elevenített fel a magyar fociszurkolókban. A 2016-os és a 2021-ben megrendezett kontinenstornához hasonlóan elindult az esélylatolgatás – miközben egyre több drukker merül el a jegyigénylés és a szállásszervezés Mariana-árkában.

Miután Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szombaton a helyszínen követte végig a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének sorsolását, napvilágot látott egy fénykép, amelyen az Eb-trófeával pózol. Szoboszlai Dominik jó humorú csapatkapitányként rögtön hozzászólt a fotóhoz, és már az olasz szakember nappalijába vizionálta a serleget. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról beszámoltunk, a mieink az A-csoportban a házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal kerültek egy kvartettbe. Június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdünk, majd június 19-én Stuttgartban a házigazda németekkel játszunk, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkozunk. A csoportokból az első kettő biztosan továbbjut, a hat csoportharmadikból pedig a legjobb négy folytathatja az Eb nyolcaddöntőjében.

Ezt is ajánljuk a témában

„Több okból is szerettük volna elkerülni Németországot: egyrészt mert alapvetően nagyon erős együttes, másrészt pedig házigazda lesz, így tudjuk, milyen körülmények várnak majd ránk az Eb-n” – fogalmazott a sorsolás után Rossi, aki az MTI-nek hozzátette, a németek „más szintet” képviselnek, ugyanakkor a másik két riválissal szemben versenyképes lehet a magyar nemzeti együttes.

„Nagyképűség nélkül állíthatjuk, hogy versenyképesek lehetünk a skótok és a svájciak ellen, de ez nem azt jelenti, hogy le tudjuk őket győzni. Rengeteg dolog befolyásolja majd ezeknek a meccseknek a kimenetelét, sok múlik majd a játékosaink aktuális állapotán, és számos más apróságon. De tény, hogy nagyjából azonos szinten vagyunk jelenleg Skóciával és Svájccal” – erősítette meg Rossi.

A második helyért nyílt lesz a küzdelem köztünk és a svájciak, valamint a skótok között, mert ez a három együttes azonos szintet képvisel.”

– jelentette ki a szövetségi kapitány.

Jöhet a revans a németek ellen

Természetesen a játékosok közötti forródróton is a sorsolás volt a fő téma. A ferencvárosi kapus, az összes selejtezőn végig a kapuban álló Dibusz Dénes szerint egyértelműen a továbbjutásért utaznak Németországba. 

„Nem menne csodaszámba, ha ebből a csoportból sikerülne kivívni a továbbjutást. Ez lesz a célunk. Egyáltalán nem vagyok elégedetlen a sorsolással, a rendező ország is a mi csoportunkba került, úgyhogy biztosan nagyon érdekes találkozók lesznek ezek. Nem lehetünk elégedetlenek és összességében bizakodva és önbizalommal várhatjuk majd ezt az Európa-bajnokságot” – fogalmazott az M4 Sportnak a ferencvárosi játékos.

A 77 válogatottságával a nemzeti együttes legtapasztaltabb tagja, Nagy Ádám közepes erősségűnek nevezte az A jelű négyest.

Úgy érzem, közepes csoportba kerültünk. Örülök a németeknek, de nem a mostanság mutatott rossz formájuk miatt, hanem így revansot vehetünk”

Három nagyon jó meccset várok, és ha elhisszük, akkor van keresnivalónk, akár a csoportelsőségért is harcban lehetünk – utalt az előző Eb utolsó csoportmeccsére a Pisa középpályása, amikor a németek kétszer egyenlítve 2–2-es döntetlenre mentették a müncheni összecsapást az Eb halálcsoportjának utolsó fordulójában, így a Nationalelf végül, ha nehezen is, de továbbjutott, míg a magyarok búcsúztak.

A Svájcban légióskodó Bolla Bendegúz szerint összességében nem rossz a csoport, de alakulhatott volna jobban is a helyzetünk.

„Csapatvacsora közben zajlott a sorsolás, és mindenki humorosan odajött, amikor megkaptuk Svájcot a végén, hogy készüljünk, mert nem lesz egyszerű. Csak nevettem, nem akartam különösebben hozzászólni ehhez” – mondta a Servette magyar labdarúgója, aki kijelentette, mindenképpen szeretnének továbbjutni.

Elnöki ügy

Az MLSZ szintén a helyszínen tartózkodó elnöke, Csányi Sándor is elárulta, milyen elképzelései vannak a kontinenstornával kapcsolatban.

„A selejtezők előtt és alatt azt mondtam, az már alapkövetelmény, hogy kijussunk. Ezt elértük.

Most azt kell minimális célnak kitűzni, hogy továbbjussunk a csoportból, aztán meglátjuk.”

Az ellenfelek szövetségi kapitányai elismerően szóltak a magyarok teljesítményéről, és egyetértettek abban, hogy kiegyenlített csoportküzdelmekre van kilátás.

„Ez nem egy halálcsoport, de nincsenek benne gyenge ellenfelek. Érdekes csoport, amelyben természetesen szeretnénk kiharcolni a csoportelsőséget. Az ellenfeleink csapataiból több játékost is ismerek, többnek is voltam edzője. Külön örülök, hogy a Lipcsében edzett játékosaimmal újra találkozhatok majd – jelentette ki Julien Nagelsmann, a németek fiatal szövetségi kapitánya.

„Izgalmas az egész csoport, Magyarország és Svájc remek csapat, mind a ketten versenyképesek, és külön öröm, hogy a németekkel kezdhetünk. Amondó vagyok, az egész kvartett jó, kiegyensúlyozott, pozitívan tekinthetünk előre!” – mondta Steve Clarke, a skót csapat szövetségi kapitány.

„Más csoportokban minden bizonnyal nehezebb lett volna, de itt se lesz könnyű elérni a csoport harmadik helyét. Mindenesetre ez lesz a célunk” – nyilatkozta a pozíciójában a közelmúltban megerősített svájci szövetségi kapitány, Murat Yakin.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. december 03. 14:48
Újpest-PAKS 1-2!!!!!!!!!!!!!!!! HAJRÁ PAKS-KTE -MTK-ZTE...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!