Szoboszlai újabb kategóriában ért fel idén a csúcsra (VIDEÓ)

2023. december 26. 17:10

A magyar válogatott csapatkapitánya jövőre a nemzeti együttessel is nagyot alkothat!

2023. december 26. 17:10
Dominik Szoboszlai of Liverpool during the Premier League match between Newcastle United and Liverpool at St. James's Park, Newcastle on Sunday 27th August 2023.

Bőven tartogatott kimondottan meglepő és váratlan átigazolásokat a 2023-as esztendő, az év végéhez közeledve mi is csokorba gyűjtöttük a toplabdarúgók csúcsot jelentő transzfereit.

Magyar szempontból a legkellemesebb, kétségkívül Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolása volt, a magyar középpályásért 70 millió eurót utalt át az angol klub az RB Leipzig számlájára. A borsos árának megfelelően pedig szinte bérelt helye van a kezdőcsapatban, a szezonbeli összes Premier League-meccsen tagja volt a Liverpool kezdő tizenegyének, emellett Jürgen Klopp pihentetni is tudta, illetve a hazai és a nemzetközi kupában is kapott lehetőséget a csapattársakkal való összeszokásra.

A Vörösök keretéből a legfoglalkoztatottabb játékos, Mohamed Szalah-val holtversenyben 18 alkalommal lépett pályára az ünnepekig!

A szakírók hamar ódákat kezdtek zengeni róla, az sem véletlen, hogy a Transfermarkt már 75 millióra taksálja az értékét, ezzel a liverpooli keret legértékesebb játékosává nőtte ki magát! A legdrágább magyar labdarúgó döntögeti a csúcsokat Angliában – a liverpooli jó formája pedig a válogatott számára is aranyat érhet a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságon. Íme, Szoboszlai eddigi egyik legnagyobb angliai gólja – a Leicester City ellen a Ligakupában bombázott a léc alá!

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Még az év elején a portugál szupersztár, Cristiano Ronaldo robbantotta a bombát és indította el a lavinát Szaúd-Arábiába igazolásával, aki az al-Nasszr együttesét választotta a Manchester Unitedtől való balhés távozása után. Klasszisát jól jelzi, hogy futballcsillagok sora követte őt a Közel-Keletre, elég csak Benzema, Kanté, Koulibaly, Mitrovic vagy Neymar nevét említeni. Cristiano Ronaldo profizmusát és elszántságát jól jelzi, hogy még 38 évesen is versenyben az idei Aranycipőért!

Ezt is ajánljuk a témában

A másik irányba, nyugatra indult el az azóta már nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi, aki David Beckham csapatába, az Inter Miamiba igazolt. Az argentin világbajnok így közelebb lehet szülőhazájához, kevésbé kell elbújnia a kíváncsi tekintetek elől és még a spanyol anyanyelvét is használhatja. Őt azonban csak korábbi barcelonai csapattársai követték a tengerentúlra, Jordi Alba, Sergio Busquets és a legfrissebb érkező: az uruguayi Luis Suárez. Lassan tényleg összeáll Floridában a katalán old boys...

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Robert Smith/MI News/NurPhoto

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tizennyolcfok
2023. december 26. 19:36
"újabb" kategóriában a "csúcsra".
manitowoc
2023. december 26. 18:02
Itt is szorgalmazom, hogy a Mandiner kövesse a nemzetisport.hu "naccerű" példáját, OTT ugyanis, a fekete menücím sávban, rögtön a "FRISS HÍREK" után a "SZOBOSZLAI DOMINIK" menücím következik. ITT, a Mandineren, a "Címlap" és a "Hírek" menücímek közé kívánkozik a "SZOBOSZLAI DOMINIK" új menücím. Tessék már megcsinálni! (:-)))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!