Szoboszlai megnyitotta a gólcsapot, 5-1-re legázolta a Liverpool a West Ham Unitedet

2023. december 20. 20:59

Jürgen Klopp csapata kiváló teljesítményével feledtetni tudta a Manchester United elleni döntetlent, és magabiztosan legyőzte a londoni egyesületet az angol ligakupa negyeddöntőjében.

2023. december 20. 20:59
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (L) celebrates after scoring his team first goal during the English League Cup quarter-final football match between Liverpool and West Ham United at Anfield in Liverpool, north west England on December 20, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Jürgen Klopp és a Liverpool-játékosok arca csupa mosoly, amikor a bíró lefújja az angol ligakupa negyeddöntőjét – érthető, hiszen kiváló teljesítményt nyújtott a csapat a West Ham United ellen. A vörösök az első perctől kezdve irányították a mérkőzést, a londoni együttesnek esélye sem volt ellenük, így 5-1-es győzelmükkel magabiztosan jutottak be a Carabao Cup elődöntőjébe, ahol a Fulham lesz majd az ellenfelük

Szoboszlai Dominik pedig elképesztő teljesítményt nyújtott abban a 60 percben amit Klopptól kapott, keményen védekezett, kiválóan passzolt, és ha csapattársai ügyesebbek, a gól mellett pár gólpassz is állhatna most a neve mellett. Összesen hatvanhárom labdaérintése volt, azaz átlagosan több mint egyszer ért labdához percenként. Nyolcvanöt százalékos pontossággal passzolt, volt egy pontos hosszú indítása, hét keresztlabdájából három talált csapattársat, volt egy sikeres csele, és egy labdaszerzése is, valamint lőtt egy gólt, amit nem lehet elégszer megnézni. 

Íme a 2023/2024-es labdarúgóidény 4. Szoboszlai-gólja:

A Sofascore-tól kapott 7,9-es értékelés még alacsonynak is tűnik a magyar labdarúgó teljesítményét látva, de csapattársai közül is csak a két gólt szerző Curtis Jones (9,1), Harvey Elliott (8,0) valamint a gólpasszt adó Darwin Núnez (8,2) kapott jobbat. A magyar játékos mindenesetre biztosan kiváló választ adott a Manchester United elleni mérkőzést követő bírálatokra, és a legjobb pillanatait idézve játszott a West Ham ellen.  

Ezt is ajánljuk a témában

90+4. perc: Itt a vége. Liverpool – West Ham United 5-1

90+2. perc: Trent Alexander-Arnold rúg szögletet a Liverpool szurkolói keménymag, a Kop előtt, de a labda a védelemé lesz. 

90+1. perc: 4 perc hosszabbítás lesz. 

90. perc: Núneznek oszt ki egy SÁRGA LAPOT a bíró egy elkésett szerelést követően. 

89. perc: Núnez menne, de a partjelző lest int. A visszajátszás alapján ezúttal – meglepő módon –  nem volt lesen az uruguay-i, de videóbíró híján ez már érdektelen. 

87. perc: Harvey Elliott próbálkozik távolról, mellémegy. 

84. perc: Megint GÓL! Jones megszerzi második gólját a mérkőzésen miután egészen közelről a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 

82. perc:  GÓL! Mohamed Salah talált be egy kiváló szólót követően. 

80. perc: CSERE a másik oldalon is, Edson Álvarezt Danny Ings váltja le. 

78. Újabb CSERE a vörösöknél, Gakpo helyére a kolumbiai Luis Díaz érkezik. 

77. perc: GÓL! Szépít a West Ham United, az épp 27. születésnapját ünneplő Jarrod Bowen a gólszerző. 

75. perc: Harvey Elliott végzi el a szögletet

73. perc: CSERÉL a West Ham, David Moyes a londoni egyesület menedzsere Vladimir Coufal helyére Thilo Kehrert, Mohammed Kudus helyett pedig James Ward-Prowse-t küldi pályára. 

70. perc: GÓL! Gakpo megszerzi a vörösök harmadik találatát Konaté asszisztjából. 

68. perc: Újabb CSERE a liverpooli oldalon, Conor Bradley veszi át Tsimikas helyét. 

65. perc: Núnez elől tisztáz a védelem, szögletet végezhet el a Liverpool. 

62. perc: Harvey Elliott próbálkozott ismét a büntetőterületen belülről, de Areola megint védeni tudott, kiváló teljesítmény a támadótól és a kapustól is!

60. perc: CSERÉL a Liverpool is, Trent Alexander-Arnold váltja Endó Watarut, Virgil van Dijk helyére pedig Konaté érkezik. Jürgen Klopp Szoboszlait is lecseréli, Salah lép pályára.

57. perc: CSERE a West Hamnél, Said Benrahma le, Lucas Paqueta be. 

55. perc: GÓL! Curtis Jones növelte a Liverpool előnyét kettőre, miután balról éles szögből kötényt adott Areolának, a labda pedig a hosszú sarokban kötött ki –  a gól Núnez érdeme is, hiszen kiváló passzt adott Jonesnek. 

54. perc: A West Ham támadója, Bowen fejel kapura, de a Liverpool védelme menteni tud. 

53. perc: A West Ham rúg szögletet. 

51. perc: SÁRGA LAP, a West Ham középpályása Edson Álvarez szabálytalankodott Harvey Elliottal szemben.    

50. perc: Tsimikas szögletét kifejeli a védelem.

49. perc: ÓRIÁSI VÉDÉST mutat be a West Ham kapusa, Alphonse Areola Darwin Núnez bal felső sarokba tartó lövését védte hihetetlen reflexmozdulattal. A Liverpool rúghat szögletet.

48. perc: Szoboszlai Dominik beadása nem jut el Núnezhez, mert megpattan egy védőn. Ogbonna kirúgja. 

47. perc: Curtis Jones lő kapura, de a védők belelépnek, szöglet lesz.

46. perc: Kezdődik a második játékrész, saját térfelén passzolgat a Liverpool.

Az első játékrészben egyértelműen domniálta a mérkőzést a Liverpool, Szoboszlai pedig – nem kizárólag a gólja miatt – kiemelkedik a csapatból, óriási iramot diktál, támadásban és védelemben egyaránt rendkívül hasznosan játszik eddig.  

Ezt is ajánljuk a témában

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

45. perc: Egy jó beadást követően Gakpo teljesen szabadon közelről fejelhet, de épphogy mellémegy a próbálkozása. 

43. perc: Curtis Jones beadását Areola elcseni a Liverpool játékosait megelőzve.  

40. perc: Sok passzos, gyors játékot játszik most a hazai csapat, nagyon érződik a Liverpool fölénye, de a befejezésekkel adós marad Klopp együttese. 

38. perc: Endó Wataru szabálytalankodik, a West Ham rúghat szabadot. 

37. perc: Újabb Liverpool-szöglet jön, miután Szoboszlai elől tisztázott a védelem. Szoboszlai rúgja a sarokrúgást, ám a védők résen vannak, nem jut el a csapattársakhoz. 

33. perc: Tsimikas szöglete nem talál Liverpool-játékost. 

32. perc: Megint Szoboszlai próbálkozik, most közelebbről, de a védelem blokkolni tud. Szöglet lesz a Liverpoolnak. 

29. perc: GÓÓÓL!!! MÉGHOZZÁ SZOBOSZLAI-GÓL! Szoboszlai Dominik kiváló játékkal mutatta mag, hogy nem szabad leírni. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya nagyjából 25 méterrről jobb lábbal tekert a hosszú sarokba. Gyönyörű gól volt!

26. perc: Endó próbálkozik, fölélövi. 

25. perc:  Szoboszlai rúg szögletet, de a védelemé lesz a labda.

22. perc: Egy perccel később viszont már megdolgoztatják a francia kapust. Curtis Jones távolról nagy erővel lő kapura, ám Areolának sikerült kivédenie. 

21. perc: Szoboszlai lő nagyjából tizenhat méterről, fölé. Ezzel nem volt dolga Areolának. 

20. perc: A kalapácsosok is megmutatják magukat, Said Benrahma cselezi be magát a Liverpool kapuja elé, Joe Gomez azonban ügyesen szerel.

17. perc: Megint Szoboszlai! Most Núnez fejére varázsolta a labdát, aki azonban melléfejel. 

14. perc: Szoboszlai finom passzát követően ismét Harvey Elliott próbálkozik egy ügyes lövéssel, ám ez sem találja el a kpaut, közel volt ugyan, de fölé. amennyiben a csapattársak picit jobban fejezik be, a magyar játékos neve mellé ma már két gólpasszt is feljegyezhetnénk.

12. perc: Tsimikas kap egy indítást, de a West Ham védelme szögletre ment. A görög végzi el a szögletet, a védelem azonban a helyén, kirúgják a labdát. 

10. perc Az ifjú Harvey Elliott próbálkozik, de lövése centikkel ugyan, de mellémegy.

9. perc Sokadszor hallani Szoboszlai nevét, a magyar játékos neve mellé egyre több labdaszerzést jegyezhetünk fel. 

7. perc Szoboszlai nagyon él, előbb egy labdát szerez vissza, aztán majdnem gólpasszt ad Núneznek, az uruguayi azonban lesen volt. 

6. perc Meddő mezőnyjáték, a West Ham kicsit mintha megilletődötten játszana. 

4. perc Szoboszlai nagyon bekezd, megindul középen és jobbal próbálkozik, de a neki háttal álló Núnezben elakad a lövés. 

1. perc Indul a mérkőzés, Szoboszlai a Liverpool kezdőjében.

A West Ham United FC ellen lép pályára szerda este hazai pályán az Anfielden Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool az angol ligakupa negyeddöntőjében. A vörösöknek nem lesz egyszerű dolguk, ugyanis több kulcsjátékosuk is – köztük Diogo Jota, Andrew Robinson, Joel Matip és Alexis Mac Allister is sérült. A magyar válogatott csapatkapitánya azonban biztosan kezdőként lép majd pályára a Carabao Cup következő mérkőzésén. 

 

Liverpool West Ham United angol ligakupa mérkőzés

Liverpool: Kelleher – Joe Gomez, Quansah, Van Dijk, Cimikasz – Endo, Szoboszlai, Curtis Jones – Elliott, Gakpo, D. Núnez. Menedzser: Jürgen Klopp

cserék: Adrián (k.), Konaté, Díaz, Szalah, Clark, Gordon, McConnell, Alexander-Arnold, Bradley

West Ham United FC: Aréola – Coufal, Ogbonna, Mavropanosz, Ben Johnson – Soucek, Edson Álvarez – Kudus, Fornals, Benrahma – Bowen. Menedzser:

A kispadon: Fabianski (k.), Cresswell, Zouma, Ward-Prowse, Paqueta, Ings, Kehrer, Emerson, Mubama

Nyitókép: Oli SCARFF/AFP

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. december 21. 08:57
Tivadaj,edinám öjüjtök ugye???
rugbista
2023. december 21. 07:42
Csámpás lábú momentumos, ne örüljél! Üssön meg a guta irigységedben, rothadjon ki a beled!
Átoperált Kiscsoportos
2023. december 21. 07:34
Hogy ez mekkora Bakcigány siker, Istenem ... a mimagyarok Bakcigánya nélkül a 'Pool a walesi másod osztályban lenne. Minden pénzt az akadémiákba! ... és jövőre még jobb lesz ... aztán megint jövőre ... jövőre ... jövőre ... Siker !!! ...Siker !!! ...Siker !!! ...Siker !!!
akkor ki
2023. december 21. 07:00
Dave jól látja! A fáraó nélkül jobban megy neki. Ha a fáraó játszik, kötelezően neki kell adni a lasztit, mert PL gólkirályság esetén azzal is növeli értékét, többet kérhetnek érte, ha lelép az arabokhoz. Fáraó csak az indiánnak passzol, Szobo számára ellenfél. Fáraó nem tud passzolni, önzően cselezgetne, ha tudna, lökete nincs, ötösről vitézkedik és már nem is olyan szélsebes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!