Bocsánatot kellett kérnie az ukrán teniszezőnek, mert kezet mert fogni az orosz riválisával

2024. január 24. 13:26

Az orosz–ukrán háború kitörése óta íratlan szabályként az ukrán sportolók nem gratulálnak orosz és fehérorosz ellenfeleiknek.

2024. január 24. 13:26

A 16 éves ukrán teniszező, Jelizaveta Kotliar legyőzte az orosz Vlada Mincsevát az Australian Openen. A mérkőzés után szokás szerint kezet fogott az ellenfelével. Ez a gesztus azonban nagy port kavart Ukrajnában – írja a Daily Mail.

Az orosz–ukrán háború kitörése óta íratlan szabályként az ukrán sportolók nem gratulálnak orosz és fehérorosz ellenfeleiknek, miközben otthon egymásnak feszülnek a hadseregeik.

Az Ukrán Teniszszövetség „kellemetlen incidensnek” nevezte az esetet,

és megismételte álláspontját, miszerint „az ukrán teniszezők nem fognak kezet az agresszor országok képviselőivel”.

Kotliar hamarosan bocsánatot kért, mondván, hogy „mélységesen sajnálja” az incidenst.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Szomorú magyar valóság Melbourne-ben

Véget ért a mieink számára az Australian Open. Babos Tímea és Bondár Anna, valamint Fucsovics Márton és Marozsán Fábián párosa is búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A nyitókép illusztráció. Nyitókép: Celestino Arce / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 24. 23:28 Szerkesztve
Ha nem viselkedhet civilizáltan, lépjen vissza.
Shanya
2024. január 24. 22:13
Szegény kislány! Szánalmas ez a mentalitás a sportban. Nyugaton a balliberálisoknak ez sem zavarja a szemét, hisz Ukrajna hozza majd a kultúrát az EU-ba!
HunCsz
2024. január 24. 19:36
A saját hadifogjaikat szállitó gépet lelövik. A piacon ágyúzák az embereket. Az otthonukból hajuknál fogva rángatják a biztos halálba a családapákat és fiatal srácokat Halállistákra raknak fel mindenkit, aki ellent mer mondani a kazár és hohol kutyáknak Ha az újséágiró leleplezi az elképesztő sikasztásukat akkor bebörtönzik és megölik az amerikai újságirót az egyiptomit a saját országában hohol nácik kivégzik. és sorolhatnánk napestig. Mutatja na ez az a demokrácia, amit a globál nácik akarnak a világon bevezetni. slava ukrajna. Remélem a saját népetek fog titeket széttépni és majd jön a picsogás, mint mindig
Csigorin
2024. január 24. 18:57
ez nem iratlan szabaly, pusztan bunkosag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!