Djokovics után Medvegyevet is kiütötte Sinner: az olasz teniszcsillag nyerte az Australian Opent

2024. január 28. 15:55

Az olasz teniszező vasárnap öt játszmában, kétszettes hátrányból legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet az ausztrál nyílt bajnokság, az Australian Open férfi egyes döntőjében.

2024. január 28. 15:55

A Melbourne-ben 2021-ben és 2022-ben is döntős Medvegyev a hatodik Grand Slam-fináléjára készült, de az eddigi ötből csak egyet tudott megnyerni, méghozzá három éve a US Openen. Először fordult elő vele ugyanakkor, hogy nem Novak Djokovics vagy Rafael Nadal állt a háló túloldalán, hanem egy olasz. Jannik Sinner – aki 2019-ben Budapesten vívta élete első ATP-főtáblás mérkőzését az azóta megszűnt Hungarian Openen – mindössze egy szettet vesztett melbourne-i menetelése során. Csupán a világelső és 24-szeres GS-győztes Djokovics tudott tőle elcsenni egy játszmát, akit az utóbbi négy összecsapásukon háromszor is megvert – írta az MTI.

A vasárnapi döntőben a kettejük egymás elleni mérlegében 6-3-ra vezető orosz játékos kihasználta ellenfele ideges kezdését, agresszív játékkal kétszer is brékelte őt, és 35 perc alatt hozta a nyitószettet. A folytatásban a US Open 2021-es bajnoka ismét kétszer brékelt, 5:1-re meglépett, a dél-tiroli pedig egy bréket ledolgozott, de fordítani nem tudott, így 1 óra 26 perc elteltével már kétszettes hátrányban volt. 

Ekkor azonban nagy fordulat következett, Medvegyev ugyanis egyre fáradtabban mozgott, és egyre többet rontott. A 22 éves Sinner megérezte a lehetőséget, belement a 20-30 ütéses labdamenetekbe is, és bő másfél óra alatt kiegyenlített. 

A döntő szettben az olasz 3:2-nél brékelt, és innen már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 3 óra 43 percig tartott, s 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3-ra nyert meg. 

A 11. tornagyőzelmét begyűjtő Sinner történelmet írt Melbourne-ben, s pályafutása első Grand Slam-trófeája, a Norman Brooks Kupa mellé 3,15 millió ausztrál dollárt (740 millió forint) kap. Egyben Adriano Panatta 1976-os Roland Garros-diadala óta ő az első olasz férfi GS-bajnok.

Fotó: MTI/AP/Andy Wong

Ezt is ajánljuk a témában

Szomorú magyar valóság Melbourne-ben

Véget ért a mieink számára az Australian Open. Babos Tímea és Bondár Anna, valamint Fucsovics Márton és Marozsán Fábián párosa is búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2024. január 29. 09:52
Egy kemény és változatos 5 játszmás meccs után nem lehet "kiütésröl" beszélni. Még ha a szenzációhajhászó ösztönök ezt sugallanák is. Megvegyev láthatóan fáradt a harmadik szett után. Djokovic maga alatt volt Sinner ellen, de legalább a "csempion" verte ki....
kulakman
2024. január 28. 17:51
Djoko büszke lehet ,hogy csak a későbbi győztes tudta megállítani!
jucus52
2024. január 28. 16:57
Ő a jövő! Tudás, alázat, küzdeni akarás a sajátja. Szeretni való srác!
Zjzj
2024. január 28. 16:44
Erdekes a neres media nem foglalkozik Sinner etnikumaval; egyszeruen olasz. Ha romaniai magyar hegyet masz , az csak magyar, holott mas orszagban el, igaz nem onszantabol (hasonloan Sinnerhez)….vagy ha a tudosno nobel dijat kap, az is csak magyar, holott mas orszagban el, onszantabol…a magyar nemzetisegu szlovak miniszterelnok meg csak azutan lett magyar, miutan befejezte mandatumat…nehez kovetni a logikat…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!