Eddigi legfiatalabb vízilabda-válogatottunk legyőzte Grúziát az Európa-bajnokságon

2024. január 06. 19:08

Varga Zsolt együttese 15-11-re nyert a grúz válogatott ellen, és készülhet az olaszok elleni mérkőzésre.

2024. január 06. 19:08
Zágráb, 2024. január 6.
Tátrai Dávid  a férfi vízilabda Európa-bajnokság B csoportjában a második fordulóban játszott Magyarország-Georgia mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 6-án.
MTI/Derencsényi István

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-11-re nyert Grúzia együttese ellen a zágrábi vízilabda Eb csoportkörének 2. fordulójában –  számolt be az nso.hu. A magyar nemzeti együttes ezzel második helyen áll csoportjában az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Olaszország mögött, akikkel január 8-án, hétfőn este 19 órakor utolsó csoportmeccsünket játsszuk. Hogy lesz-e itt esélyünk a csoportelsőségre az nagyban függ a mieinket 10-8-ra legyőző, és ezzel a tavaly nyári fukokai világbajnokság döntőjében elszenvedett vereségért némi elégtételt szerző görögök elleni szombat esti meccsük végeredményétől. 

Ezt is ajánljuk a témában

Vízilabda Európa-bajnokság, csoportmérkőzés 2. forduló

Magyarország - Grúzia 11–15 (2–5, 3–4, 6–4, 0–2)

Helyszín: Zágráb.

V.: Matijasevics (montenegrói), Copic (horvát)

A magyar válogatott már a vízbeugrással rekordot döntött, ugyanis még egyszer sem szerepelt európa-bajnokságon ennyire alacsony áltagéletkorú nemzeti együttes. A grúzok ellen kezdett magyar csapat átlagéletkora alig 23 év. 

Az nso beszámolója szerint grúz együttes megszenvedett az alaposan megfiatalított magyar válogatott ellen a horvátországi Eb-n szombaton. A magyar válogatott kapujában most a második meccsét játszó Bányai Márk kezdett, és jó teljesítményt is nyújtott, ám a stabil védekezés ellenére kaphattunk volna kevesebb gólt. Az emberelőnyök kiharcolásában jobban teljesítettünk, értékesítésük viszont kevésbé ment jól. A magyar csapatnak mindenesetre nagy szüksége volt erre az önbizalmat is növelő győzelemre ahhoz, hogy maradjon remény a továbbjutásra. 

„Fontos kiemelni a fiúk erőfeszítését a görögök ellen, megpróbálták kiegyenlíteni a tapasztalatból és a játékerőből adódó különbségeket, és ez három negyeden keresztül sikerült is. Nyilván, ha belőjük a helyzeteinket, szorosabb lehetett volna a vége. Álmokat szövünk, fontos, hogy merész céljaink legyenek, de lépésről lépésre kell haladnunk, és le kell szűrnünk a tapasztalatokat. A grúzok elleni meccs kiemelt fontosságú a csoportkörben, meg kell nyerni” – mondta el meccset követően Varga Zsolt, a magyar vízliabda-válogatott szövetségi kapitánya.

1. Olaszország1122–53
2. MAGYARORSZÁG21123–213
3. Görögország1110–83
4. Grúzia
 
2216–370
 A B csoport állása

Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. január 07. 00:14
Georgia DÉLI volt... Konfirmált...izé FÖDERÁLT Ja az a masik Geo...
survivor
2024. január 07. 00:06
A georgiai George-ok...
survivor
2024. január 07. 00:05
Szakartvelo...grúzul/georgul...
survivor
2024. január 07. 00:03
Grúziát ? GRÚZIÁT ? Baj lesz ebből...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!