Ez aztán a cápázás! – leigazolta a Fehérvár csapatkapitányát a Fradi

2024. január 06. 20:44

A 30 éves bosnyák válogatott támadó tavasztól a zöld-fehéreket erősíti.

2024. január 06. 20:44
KODRO, Kenan

Leigazolta a Ferencváros labdarúgócsapata a Fehérvár FC csapatkapitányát, az NBI góllövőlistáját 11 góllal vezető Kenan Kodrót – közölte honlapján a zöld-fehér egyesület. 

A fradi.hu az alábbi pályaképet közölte a 30 éves bosnyák játékosról: 

„Kenan Kodro 1993. augusztus 19-én született Spanyolországban, Donostia-San Sebastiánban. A bosnyák családból származó Kodro spanyol földön ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, az Antiguoko után a Real Sociedad ifjúsági csapata szerződtette őt 2010-ben. A baszkok U19-es és B-csapata után kölcsönben a CD Lagun Onak, majd 2014-től véglegesen az Osasuna volt Kodro pályafutásának következő állomása. Az Osasunánál Kodro 28 élvonalbeli mérkőzés mellett 52 másodosztályú meccsen kapott lehetőséget, majd 2017 júliusától 2018 februárjáig a német FSV Mainz játékosa lett. 

Németországból előbb a svájci Grasshoppershez, majd a dán FC Köbenhavn együtteséhez vezetett az útja, 2019. január 31-én a dánoktól igazolta át Kodrót a szintén spanyol első osztályú Athletic Bilbao. Három éve, 2021 januárjában újabb kölcsönadás következett, a Real Valladolid vitte el Kodrót, ám júniusban lejárt a kölcsönidőszak, ezt követően szerződtette a Fehérvár FC a bosnyák játékost.

A balszélsőként és csatárként is bevethető Kodro a fehérváriaknál az évek során 88 tétmérkőzésen 44 gólt szerzett, mindezek mellett pedig 9 gólpasszt is kiosztott. A 2023. augusztus 6-án lejátszott Fehérvár–FTC bajnokin kétszer is eredményes volt ellenünk, amikor 5-3-ra győztünk. Az aktuális szezonban ezen kívül betalált még a Puskás Akadémia, a Kisvárda, a DVTK, a Mezőkövesd és a Paks ellen is, 11 góljával a teljes liga legeredményesebb játékosa.

Legújabb labdarúgónk Bosznia-Hercegovina nemzeti csapatában eddig 15-ször léphetett pályára, két gólt szerzett. Címeres mezben 2017-ben debütált, számítottak rá a legutóbbi Eb-selejtezősorozatban is. A közelmúltban édesapja, Meho Kodro menesztése (a korábbi Barcelona-csatár volt a szövetségi kapitány) után viszont lemondta a válogatottságot.

Kodro érkezésével az OTP Bank Liga aktuális gólkirályát, Varga Barnabást és a jelenlegi legeredményesebb játékost is csapatunkban tudhatjuk.”

Emlékezetes, 2019 nyarán hasonló eset történt – ellenkező előjellel. Négy éve ugyanis a Fehérvár igazolta le a Fradi ukrán középpályását, Ivan Petrjakot. Akkor nagyjából egy szinten volt a két magyar élcsapat, a Ferencváros éppen azon a nyáron jutott be először az Európa-liga csoportkörébe.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2024. január 25. 05:16
Tisztelt Fradi a magyarok a fiatal focisták hol vannak? Ja az nem mutyi nagyon átlátszó amit csináltok.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. január 12. 17:41
legalább lesz köztük egy fehérember is
janicsar-2
2024. január 07. 11:49
Véleményem szerint megnőtt az esélye annak, hogy a Fradi tovább jusson a konferencia ligában. Hiszen a két középcsatár szinte azonos képességű. Ezért a mérkőzés felében cserélhetők és egy félidei játékuk alatt többet tudnak kiadni magukból.
chief Bromden
2024. január 07. 11:35
Majd eldől a többi játékos kit hoz gólhelyzetbe és passzol-e neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!