Ez lenne ám a nagy dobás: a darts új csillagát, Luke Littlert is Budapestre csábítják!

2024. január 19. 18:24

A sportág reklámarcává váló 16 éves iskolás fiú a PDC European Tour budapesti állomására érkezhet a fővárosunkba.

2024. január 19. 18:24
Luke LITTLER

A tavalyi év végén vált hivatalossá, hogy Budapest újabb három évre megkapta a darts legerősebb világszervezetétől, a Professional Darts Corporationtól a jogot arra, hogy a PDC European Tour egyik állomása legyen. Ez azért is nagy szó, mert a sportág berkein belül óriási harc dúl azért, hogy egy nagyváros egy ilyen rangos esemény házigazdájává váljon (még akkor is, ha a PDC European Tour nem számít a legmagasabb kategóriájú viadalnak), hiszen összesen 13 város kaphatja meg a rendezési jogot. Ezzel együtt egy tökéletes lebonyolítás lehetőség lenne arra, hogy a szervezők még magasabb szintet ugorjanak, mindenesetre a hároméves megállapodás a bizalom egyik legfőbb alapkövének is tekinthető.

A versenysorozat magas színvonalát jelzi, hogy a tavaly szeptemberben lebonyolított Hungarian Darts Trophyn az a Luke Humphries lett a második aki idén januárban megnyerte a hatalmas érdeklődéssel kísért világbajnokságot,

 hol máshol, mint a londoni Alexander Palace-ban.

Rendszeresen kocsmákba jár, de nem a sör, hanem a kebab Luke Littler legnagyobb kedvence Fotó: Twitter

A nagy visszhang természetesen a sportág új csodagyerekének, a január 21-én „már” 17 éves Luke Littlernek köszönhető, akinek a döntőbe menetelése valóságos világcsodának számít.

Éppen ezért a PDC European Tour szervezői a sportág nagy csillagai, Michael van Gerwen, Gerwin Price vagy éppen Peter Wright meghívása mellett természetesen minden követ megmozgatnak azért, hogy az angol csodatinit is a magyar fővárosba csábítsák, hiszen a Magyarországon amúgy is hihetetlen népszerű darts új lendületet kapna az ő érkezésével.

Mindez egyelőre csak terv, de a PDC European Tour illetékesei szerint biztató, hogy Littler játékjogát egészen biztos, hogy sikerül majd megszerezni, a kérdés csupán az: Luke versenynaptárába miként illeszthető majd a budapesti viadal.

Addig is kedvcsinálóként álljon itt, mivel és hogyan készül egy-egy nagy versenyre a már most a dartssport reklámarcának tekinthető Luke Littler:

– A sikerem titka természetesen abban keresendő, hogy nyolc-kilencéves korom óta kocsmákba jártam játszani, az utóbbi években pedig éjt napallá téve versenyzek. Természetesen 

a kocsmákban eszembe sem jut, hogy alkoholt igyak, mert nem szeretném, hogy másnap fájjon a fejem a sok sörtől. Vetélytársaimmal ellentétben én inkább bevágok egy gyorsétteremben egy-két kebabot!

Arra a felvetésre pedig, hogy a tizenhatszoros bajnokot, Phil Taylort a sportág másik csillagára, Michael van Gerwenre emlékezteti Luke versenyzési stílusa, a tinisztár csupán annyit felelt: „ez egész egyszerűen őrület!”

Nyitókép, fotó: MTI/AP Kin Cheung

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. január 20. 09:45
Ha a video játékozás lehetett sport, akkor ez bőven az. Eredetileg hajókon játszották a tengerészek, ami elég nagy kihívás :o)
Ehetős Odó
2024. január 20. 08:07
Ha ez 16 éves, én 35 vagyok.
Kozmosz
2024. január 20. 00:54
Olyan olcsó is, letsgobrandon-2.
5m007h 0p3ra70r
2024. január 19. 23:16
>>>cutcopybaronet 2024. január 19. 19:39 Hát ha az íjászat sport akkor ez is.. baronetcutcopy 2024. január 19. 20:37 Az se sport. Ügyességi játék.<<< Mint a futás, a labdarúgás, a súlylökés, úszás, stb. Mind mind "ügyességi játék", ahogyan te elképzeled. A valóság pedig ez: A sport meghatározott célú tevékenység, a mindennapoktól különböző környezetben; célja a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése. Minden "ügyességi játék", amelynek a célja a fejlődésen keresztül az elérhető eredmények javítása, az sport. Még a sakk és a petanque is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!