Fogy a Ferencváros, újabb játékos távozott a zöld-fehérektől

2024. január 20. 13:19

Fiatal tehetségét, Baráth Pétert egy évre a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság címvédőjének, a Raków Czestochowának adta kölcsön a Fradi.

2024. január 20. 13:19

Már az ötödik játékos távozását jelentette be a télen az FTC futballcsapata. A szabadlistára tett Anderson Esiti, Owusu Kwabena, Tokmac Nguen és a görög Panathinaikosznak eladott Samy Mmaee, valamint Vogyicska Balázs (ZTE) után Baráth Péter sem a zöld-fehéreknél fogja folytatni tavasszal.

A klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 21 éves középpályás nem utazott el a csapat spanyolországi edzőtáborába, mert tárgyalnak a kölcsönadásáról. A hét vége felé aztán meg is állapodtak a vezetők, a Raków egy évre kölcsönvette a magyar válogatott játékost.

Baráth egy éve került Debrecenből a Ferencvároshoz, előbb kölcsönben, majd nyáron ki is vásárolta őt az FTC a szerződéséből. Ebben az idényben azonban kilenc tétmérkőzésen csak 285 percet játszott, így nem volt meglepő a kölcsönadás. A lengyel sajtó cikkei szerint a bajnokcsapatnak mindenképp szüksége volt egy belső középpályásra, ugyanis a görög Janisz Papanikolau és a spanyol Ivi López sem bevethető most. Ezért döntöttek Baráth kölcsönvételéről, akinek a szerződés egy évre szól, de annak lejártakor a Rakównak lehetősége lesz, hogy véglegesen megvásárolja őt, ha beválik.

A kölcsönből visszatérő Giorgi Haraisvilin (Dinamo Tbiliszi) és Stjepan Loncaron (Asztana) kívül a Fradi a télen eddig három játékost igazolt, a bosnyák-spanyol Kenan Kodrót (Fehérvár FC), az elefántcsontparti Habib Maigát (Metz) és az örmény Edgar Szevikjant (Nyizsnyij Novgorod).

Fotó: Facebook/Raków Czestochowa

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolt196969
2024. január 25. 05:14
Tiszta magyar nevek. Csak úgy a sok sok milliárd az hol van amit magyar fiatal játékosokra költöttetek. A Csányi megmondta a foci maffia.
szedap-2
2024. január 20. 17:30
ne irigyeljétek a ződ vendégmunkásoktól az adófizetők milliárdjait.
kontyos
2024. január 20. 17:14
aha..fogy...a Ferencváros..vészharang..a 'zanyádpicsája...geci...
I feel the earth move under my feet
2024. január 20. 14:33
A focicsapat, melyben nem játszik Szoboszlai Dominik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!