Jó hír a Liverpoolnak – máris visszatért Mohamed Salah

2024. január 22. 10:42

Edzője szerint akár az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjében is pályára léphet.

2024. január 22. 10:42
Liverpool's Egyptian striker #11 Mohamed Salah (C) is congratulated after scoring their second goal during the English Premier League football match between Liverpool and Brentford at Anfield in Liverpool, north west England on November 12, 2023.

Mint arról mi is beszámoltunk, bekövetkezett a Liverpool szurkolók rémálma, ugyanis a jelenleg az Afrikai Nemzetek Kupáján szereplő egyiptomi válogatott Ghána elleni mérkőzésén megsérült a klub támadója, Mohamed Salah

A Premier League tabelláját vezető klubot komoly sérüléshullám sújtja. Szoboszlai Dominik combizomhúzódással, Stefan Bajcetic térdproblémákkal, Andrew Robertson vállsérüléssel küzd, utóbbi helyettese Kostas Tsimikas kulcscsontörés miatt hiányzik, Joel Matip, Ben Doak, Trent alexander-Arnold és Thiago Alcantara szintén nem alkalma játékra – Salah sérülése tehát a legrosszabbkor jött. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool ennek ellenére tartalékos felállásban is magabiztos, négygólos győzelmet aratott a Kerkez Milost szintén sérülés miatt nélkülözni kényszerült Bournemouth ellen. A komolyabb klubok ellen ez azonban várhatóan nem lesz elég, így érthető, hogy mindenki azt várja, mikor térhetnek vissza a klub alapemberei.

Először úgy tűnt, Salah sérülése komolyabb, az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség azonban pénteken közölte, hogy az orvosi diagnózis szerint a labdarúgó „mindössze” combizomsérülést szenvedett. Eszerint lehetséges, hogy a 31 éves támadó – amennyiben az egyiptomi válogatott továbbjut – még az Afrikai Nemzetek Kupájának utolsó mérkőzéseire visszatérhet. 

A Liverpool visszarendelte a sérült Salah-t, aki meg is kezdte a rehabilitációt az orvosi stábbal. Jó hír a klubnak, hogy úgy tűnik, az egyiptomi világklasszis sérülése nem súlyos, és a következő hetekben vissza is térhet a pályára. Ezt Jürgen Klopp is megerősítette a Bournemouth elleni győztes Premier League meccset követő sajtótájékoztatón. A Liverpool menedzsere úgy fogalmazott, „amennyiben Mo egészséges lesz a döntő előtt, akár még az Afrikai Nemzetek Kupáján visszatérhet”

Nyitókép: Paul Ellis/AFP 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!