Kap új gólvágót Rossi? – reagált az MLSZ a legújabb honosítási ügyre

2024. január 15. 16:25

Sok még a kérdőjel a támadó középpályással kapcsolatban.

2024. január 15. 16:25
ROSSI, Marco

Mint arról beszámoltunk, írországi forrás szerint Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a magyar válogatottba az angol labdarúgó másodosztályban szereplő Blackburn Rovers támadó középpályását, Sammie Szmodicsot.

Útlevélproblémák és vállsérülés miatt nem volt még ír válogatott Sammie Szmodics, ezt használná ki a magyar válogatott. Marco Rossi ugyanis meghívta őt az Európa-bajnokságra készülő csapat következő keretébe”

– írja az Irish Examiner a vasárnapi cikkében. A Blackburn 28 éves játékosa ebben az idényben 25 bajnokin 16 gólt és 3 gólpasszt jegyzett eddig, ezzel vezeti a Championship góllövőlistáját!

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint a Blackburn játékosának az egyik nagyapja magyar származású, így csatlakozhat a nemzeti csapathoz. A Transfermarkt adatai szerint a játékos 4.5 millió eurót ér. A sajtóban olvasható honosítási ügy hírére a sportnapilap megkeresése után az MLSZ is reagált.

„A férfi A-válogatott idei első kerethirdetése márciusban lesz. Ebből fakadóan Marco Rossi szövetségi kapitány senkit sem hívott meg a válogatottba 2024-ben. Emellett a válogatási elvek már jól ismertek: egyrészt a játékos kifejezetten kell, hogy a magyar válogatottban akarjon játszani és ehhez minden, a FIFA szabályai által előírt dokumentummal rendelkeznie is kell, illetve klubcsapatában kiemelkedő teljesítményt kell, hogy nyújtson, amely meggyőzi a szövetségi kapitányt, hogy az illető az Eb-résztvevő magyar válogatottnak is segítségére lehet.”

Arra a kérdésre, hogy Marco Rossi vagy az MLSZ felvette-e a kapcsolatot Sammie Szmodiccsal a magyar válogatottsággal kapcsolatban, egyelőre nem érkezett reakció.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyaljai-2
2024. január 15. 16:55
Egy feltétellel örülnék, ha sikerülne. Utána be kellene zárni az összes futball akadémiát, hiszen a játékosaik ennyit érnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!