Kulcsemberek dőltek ki a kéziválogatottból a franciák elleni sorsdöntő meccs előtt

2024. január 24. 14:58

Két meghatározó játékosa nélkül játszik ma este a válogatott a férfi kézilabda Eb-n.

2024. január 24. 14:58

A franciák elleni, szerda este 18 órakor kezdődő sorsdöntő csata során több kulcsjátékosát is kénytelen lesz nélkülözni Chema Rodríguez szövetségi kapitány a németországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A bravúrokat halmozó kapust, Palasics Kristófot keddről szerdára virradó éjszaka vakbélgyulladással megoperálták Kölnben, miközben Máthé Dominik hazautazott.

A tornán már egyik játékos sem léphet pályára a magyar válogatottban – erősítette meg a szövetség honlapja.

„Nagyon nehéz napon vagyunk túl, főleg Kristóf, hiszen meg kellett operálni, Dominik térde pedig további vizsgálatokra szorul, így nem lehetnek velünk.

Mindannyian mielőbbi gyógyulást kívánunk Kristófnak, most az a legfontosabb, hogy biztonságban legyen és meggyógyuljon.

Ezek után futunk neki a franciák elleni középdöntő-mérkőzésnek, de természetesen minden erőnkkel azon leszünk, hogy a legjobb eredményt érjük el! – mondta el Chema Rodriguez szövetségi kapitány.

Dr. Erdélyi Gábor csapatorvos hozzátette, hogy Palasics Kristófnak kedden hasi panaszai voltak.

„Kristófot tegnap kórházi kivizsgálásra vittük, ahol a részletes vizsgálatok során kiderült, hogy vakbélgyulladása van, éjjel meg is operálták. A beavatkozás után a körülményekhez képest jól van, éjjel, majd délelőtt is tudtunk vele beszélni személyesen, néhány nap múlva reményeink szerint hazatérhet.

Ami Máthé Dominikot illeti, korábbi térdsérülése, majd műtétje után a torna során ismét panaszai jelentkeztek, majd ezek fokozódtak,

így további vizsgálatok céljából hazautazott a kontinensviadalról” – foglalta össze Dr. Erdélyi Gábor.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2024. január 24. 17:50
Az eddigi teljesítménnyel, a jó mérkőzésekkel maximálisan elégedett vagyok! A németek meg jól "bevannakkokszolva", a bírók meg "beavatva". Csak ők nyerhetnek. A lábadozó fiúknak mielőbbi gyógyulást. Első az egészség!
vip era
2024. január 24. 17:14
Az 5-6 helyért már minimum játszunk. Legrosszabb esetben 6. hely,az EB előtt aláírta volna mindenki.
gyaloggos
2024. január 24. 16:19
PEDIG most, ez a csapat nem gyengébb, mint a németek.
VeraMayer
2024. január 24. 16:14
Az a jó, hogy a lábiválogatottban meg nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!