Légiós dömping: retteghetnek a magyar tehetségek?

2024. január 15. 10:41

Jöhetnek a légiósok – soron kívül megoldották a labdarúgók transzferproblémáját. Magyarország sportérdekét tartották szem előtt a döntéshozók.

2024. január 15. 10:41

Gyorsan sikerült megoldást találni a Sallói István, a labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE sportigazgatója által felvetett problémára, miszerint az idegenrendészeti törvény a futballklubok átigazolási stratégiájára is hatással van. A szabályozás kimondja: az Idegenrendészet 2024. január 1-től február 29-ig nem állíthat ki tartózkodási engedélyt az Európai Unión, illetve az Európai Gazdasági Térség nem EU-s tagjain (Izland, Liechtenstein, Norvégia) és Svájcon kívüli állampolgár részére. Az élvonal téli átigazolási időszaka pedig beleesik ebbe az időszakba.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár azonnal reagált a helyzetre, és Facebook-oldalán közölte az örömhírt: „Megoldottuk az átigazolási kérdést!” – így tehát elhárult az akadály a klubok előtt, zöld lámpát kapott az eltervezett transzferstratégia.

„Személyesen találkoztam a Belügyminisztérium részéről dr. Bolcsik Zoltán rendészetért felelős államtitkárral és egyeztettünk az új idegenrendészeti törvényről.

A megállapodásunk szerint a 2024 évi kiemelkedő jelentőségű sport világeseményekre való felkészülés fontosságát szem előtt tartva és Magyarország sportérdekére tekintettel az érintett sportolók kérelmezhetik a belügyminisztertől a tartózkodási engedély kiadását”

– írta az államtitkár.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 17. 18:39
A Fidesz mindent elkúrt, igy a magyar futballt is. Lassan két évtizede öntik a szézmilliárdokat az akadémiákba, amelyek eddig egyetlen európai szintű focistát sem neveltek ki. Példaként emliteném az Ajaxot és a Dinamo Zagrebet, ők évente tucatot. Különösen nagy hiba, ahogy Orbán Felcsútját működtetik. Az ott végzett MAGYAR fiatalok közül egyet sem tartanak ott.
Tommaso
2024. január 17. 18:32
NEM Magyarország sportérdekét tartották szem előtt a döntéshozók. Az ugyanis a fiatal magyar tehetségek játéklehetőségek növelése lenne.
lazio154-2
2024. január 15. 12:47
Na, de mi van azokkal a csapatokkal, akik ismerték a törvényt és a szerint készítették átigazolási tervüket. Az unión kivül szét se néztek játékos szerződését előkészíteni. Akik sértve vannak a kiesés elől menekülők Újpestől Kisvárdáig, a bajnoki cím nem játszik, mert az atomosok mind magyarok. Remélem a nagy megmondó a Master goodtól /Révész/ kifejti veretes véleményét erről is.
lazio154-2
2024. január 15. 12:24
Nagy a kábítás itt! A ZTE. kérésére hívatkozik az írás, de a zete azóta se vett senkit az Eu. n kivüli országokból ellenben a fradi a rendelet órájában Őrmény játékost igazolt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!