Milák korábbi edzője: Kristóf újabb olimpiai aranyérmet nyerhet 200 méter pillangón!

2024. január 05. 14:01

A korábban a párizsi olimpia legfőbb aranyérem-szállítójának tekintett olimpiai bajnok úszónk az utóbbi hónapok bujkálása után egy Schmidt Ádámmal közös bejegyzésben, sokat sejtetően jelezte a közösségi médiában: célegyenesbe fordult a felkészülése! De vajon visszatérhet-e a korábbi csúcsokra Milák Kristóf?

2024. január 05. 14:01
MILÁK Kristóf; KOVÁCS Katalin; SCHMIDT Ádám
Vámos Tamás

Milák Kristóf 2023 egyik legnagyobb rejtélye volt. Az áprilisi országos bajnokság után egész egyszerűen eltűnt, sem a fukuokai világbajnokságon, sem az októberi Világkupa-viadalon nem állt rajthoz, ezt követően pedig a Magyar Úszó Szövetség vezetői és a szövetségi kapitány sem tudott róla semmit, nem is tudták elérni.

Sós Csaba korábban a Sportrádiónak nyilatkozott, és többek között elmondta, az olimpiai bajnok a 24. órában van, nincs vesztegetni való ideje, ám a szakember azt is elárulta: egyébként pedig értetlenül áll az egész Milák-jelenség előtt.

„Valaminek jelenleg fontosabbnak kell lennie az életében, mint az úszás, ami tény: sehol nem végzett érdemi munkát hónapok óta.”  

Sós Csaba hozzátette:

„Már semmi nem lesz olyan, mint korábban. Más kérdés, hogy ha egy ilyen istenáldotta tehetség, mint ő, beleáll a munkába, és tényleg elkezd edzeni, akár még egy újabb olimpiai bajnoki címet szerezhet!”

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf: újra lendületben? Fotó: MTI/Kovács Tamás

A sportállamtitkárral kitett közös fotó ürügyén Milák klubja, a Bp. Honvéd ügyvezető elnöke, Gergely István is megszólalt. A vízilabdázóként olimpiai bajnok sportvezető többek között elmondta: Kristóf már korábban elkezdte a szárazföldi edzéseket, és mivel minden körülmény adott, a napokban valószínűleg a vizes felkészülést is elkezdi.

A hvg.hu-nak nyilatkozott Milák Kristóf korábbi edzője, Selmeci Attila, aki mindemellett a Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöke és a Honvéd úszószakosztálya szakmai vezetője is egyben. A szakember nem titkolta, hogy más véleményen van, mint a többség:

„Egyesek szerint egy ilyen hosszú kihagyást követően hét hónap felkészülés nem lesz elegendő az újabb aranyéremhez, ám én a kivételek közé tartozom. 

Kristóf ugyanis egy átlagon felül tehetség, így ha a szükséges intenzitással elkezdi a felkészülést Párizsra, újabb aranyérmet nyerhet 200 m pillangón.

A mesteredző úgy látja, Milák Kristóf idei első versenye az április országos bajnokság lehet, és az ott nyújtott teljesítményéből már sok mindenre következtetni lehet. 

„Sok a kérdőjel, de Kristóf fantasztikus adottságait és önbizalmát ismerve, ha semmi nem jön közbe, újra a dobogó tetejére állhat az olimpián. Azért is vagyok ennyire optimista, mert 

nála sikerorintáltabb versenyzőt még nem igen láttam!”

 – tette hozzá Selmeci Attila. 

Nyitókép Milák Kristóf dr. Schmidt Ádámmal és feleségével, a háromszoros olimpiai bajnok kajakozóval, Kovács Katalinnal köszöntötte az új évet Fotó: Facebook    

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2024. január 05. 15:29
"Milák korábbi edzője: Kristóf újabb olimpiai aranyérmet nyerhet 200 méter pillangón!" Legyen úgy! (Milákra a váltókban is szükség lehet.)
survivor
2024. január 05. 15:10 Szerkesztve
Vainamoinen A családi gyász MINDENKINEK akadályozz az ÉLETÉT. A munka, a sport PONT segít a feldolgozásában..
lauderstenonis-2
2024. január 05. 14:53
Az elmúlt 7-8 hónapban értelmezhető edzésmunkát nem végzett, nem úszott. Lóf@sz lesz ebből, nem párizsi arany.
Obsitos Technikus
2024. január 05. 14:51
Ilyenkor az edző is kapja a fizetést ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!