Óriási botrány a Nyíregyháza meccsén: bundagyanú miatt vizsgálják!

2024. január 23. 12:49

Az osztrák ellenfél vezetői fel is jelentették a játékvezetőket a kis híján félbeszakadt edzőmeccs után.

2024. január 23. 12:49
NYÍREGYHÁZA Spartacus
Vámos Tamás

A másodosztály listavezetője, a Nyíregyháza Spartacus az elmúlt tíz napban törökországi edzőtáborozáson vett, és amellett, hogy veretlenül zárta a külföldi felkészülést egy kis üröm is vegyült az örömbe.

Ugyanis az osztrák első osztályú Altach elleni meccset (a találkozó 1-1-es döntetlenre végződött) nem mindennapi mellékzönge kísérte: az ellenfél vezetői a játékvezetőket a hivatalos szerveknél feljelentették, ugyanis a találkozó mindkét gólja büntető után esett – ám felettébb érdekes körülmények között.

„Azon szórakoztunk, hogy a játékvezető a második félidőben teljes mértékben érthetetlen döntéseket hozott. Az ellenfél is egyetértett velünk ezzel kapcsolatban, és

 fontolóra vettük, hogy lehívjuk a csapatokat a pályáról.

 Az edzők végül úgy döntöttek, hogy kihasználják az edzőmeccs teljes játékidejét. Rendkívül látványos volt, ahogy a bírók »elfújták« a meccset”  – nyilatkozta az ORF1-nek Roland Kirchner. Az Altach sportigazgatója azt is elárulta: a történteket már jelentették a helyi rendőri szerveknek és az osztrák Play Fair Code nevű szervezetnek is.

A kedélyeket tovább borzolja, hogy nem csak az Altach – Nyíregyháza mérkőzésen zajlottak furcsa események: az ugyancsak osztrák Rapid Wien és a cseh Slovacko előkészületi meccsén (2-1-re a bécsi csapat győzött) a három találat szintén gyanús körülmények után, ugyancsak büntetőkből született, ráadásul egy tizenegyest még vissza is vontak a derék síposok.

Remek körülmények, botrányos játékvezetés a Nyíregyháza törökországi edzőmeccsén Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Természetesen a Nyíregyháza vezetőedzője, Tímár Krisztián is elmondta a véleményét a mérkőzést követően:

„Fogalmam sincs, miért kapott tizenegyest az ellenfél. Semmi sem történt, egy beívelést kifejeltünk, utána azt magyarázta a bíró, hogy látott valamit. Senki sem tudta, hogy mit. Majd két perccel később mi is kaptunk egy könnyű síppal befújt büntetőt, azon az osztrákok értetlenkedtek. A tizenegyest kihagytuk, majd a játékvezető visszafújta. 

Elég felkészületlen brigádnak tűnt ez a hármas, több furcsa ítélet született,

 de a magam részéről ezzel nem akarok többet foglalkozni, felejtsük el gyorsan” – nyilatkozta a korábbi válogatott védő a sportal.hu-n.

Az Altach – Nyíregyháza edzőmérkőzés összefoglalója:

Nyitókép: Az Altach – Nyíregyháza mérkőzés előtt még mindenki elégedett volt Fotó: (scra.at)

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. január 23. 14:59
Ne keverjük a .zart a Nyíregyháza körül, az Altach a szabolcsiakkal együtt akarta lehívni a bírót a pályáról. Érdekes, hogy a Puskás Akadémia, Mezőkövesd, Kisvárda, meg a többi "nagy nézőszámot vonzó" megacsapatok stb. körül soha nincs semmiféle botrány.
Kozmosz
2024. január 23. 13:03
Mi van, fázott a bíró, ezért kellett a bunda?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!