Súlyos vádakat fogalmazott meg Maradona fia: megölték az isteni Diegót?

2024. január 14. 15:12

A minden idők egyik legjobb futballistájaként számon tartott argentin legenda 60 éves korában hunyt el.

2024. január 14. 15:12

A sokak által a világ legjobb labdarúgójának tartott argentin Diego Armando Maradona fia, Maradona Jr. a Verrisimo című olasz televíziós műsorban súlyos vádakat fogalmazott meg édesapja halálának körülményeiről. Az ifjabbik Maradona még 1986-ban, a labdarúgó házasságon kívüli kapcsolatából született a nápolyi légióskodása alatt.

A labdarúgó egyetlen fia a televíziós beszélgetés során ugyan nem szolgált konkrétumokkal az általa feltételezett bűncselekmény kapcsán, de azokra az orvosokra utalt, akik ellen az argentin ügyészség nyomozást folytat halált okozó emberölés vádjával.

Mi, a gyermekei hiszünk az argentin igazságszolgáltatásban. Meggyőződésem, hogy ennek nem kellett volna így végződnie. Megölték az apámat. Nem az én dolgom megmondani, ki tette, de sorsára hagyták, amikor valamit még lehetett volna tenni érte”

– jelentette ki a focista fia a Mediaset Italia Verrisimo című műsorában.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem sokkal a halála előtt édesapám fejműtéten esett át. Tervezett műtét volt, semmi komoly. Az operáció után jól volt, nevetgélt és viccelődött. Megfogadtam: éltem utolsó napjáig harcolni fogok az igazságért!” – tette hozzá Maradona fia.

A minden idők egyik legjobb futballistájaként számon tartott Maradona 60 éves korában, 2020. november 25-én hunyt el akut szívelégtelenségben, amely tüdőödémához vezetett. Halála után Argentínában háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el, majd az argentin szurkolók utcára vonultak Buenos Aires-ben azért, mert „igazságot akarnak” a legenda halálának körülményeivel kapcsolatban. A hatóságok vizsgálatot is indítottak, hogy közrejátszott-e abban valamiféle mulasztás, de a tüntetés szervezői ennél is tovább mentek: szerintük Maradona nem meghalt, hanem meggyilkolták!

Ezt is ajánljuk a témában

Az argentin világbajnok legenda hazájában az Argentinos Juniors, a Boca Juniors és a Newell's Old Boys klubcsapataiban, Európában az FC Barcelonában és a Sevillában, valamint a Napoliban játszott, bajnokságot, olasz és spanyol kupát, itáliai együttesével UEFA-kupát nyert. Az argentin nemzeti csapattal, amelyben 91 meccsén 34-szer volt eredményes, 1986-ban világbajnok, 1990-ben vb-ezüstérmes volt. A nemzeti együttesben 1977-ben, 16 évesen mutatkozott be egy Magyarország elleni barátságos mérkőzésen. 2000-ben a nemzetközi szövetség, a FIFA szavazásán elnyerte az évszázad labdarúgója címet.

Fotó: Saeed Khan/AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2024. január 15. 15:31
Igaza van! El is kapták a tetteseket: Mr Koleszterin és Mr. Kokó volt a két tettestárs. A két vádlott mindent tagad.
KBA98
2024. január 15. 14:27
Nem a kábítószer volt sok?
agglomeracioskarrieristaadocsalopolgar
2024. január 14. 22:01
Végeredményen nem változtat
Töki
2024. január 14. 19:26
Csóri gyerek. Így akar celeb lenni. :))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!