Szoboszlai elárulta, kinek adta volna a FIFA-díjat

2024. január 16. 11:43

Sosem látott, kiélezett harcban lett az argentin szupersztár az Év játékosa a FIFA-nál: a pontazonosság miatt végül a válogatottak csapatkapitányai szavazatai döntöttek!

2024. január 16. 11:43

Mint ismert, a hétfő esti, londoni FIFA-gálán Lionel Messi és Erling Haaland egyaránt 48-48 pontot gyűjtött (a francia támadó, Kylian Mbappé 35 szavazattal szorult a dobogó harmadik fokára), így a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szabályzata értelmében, a pontazonosságot követően a válogatott csapatkapitányok voksai döntöttek.

Ebben az összevetésben Messi 13-11-re verte Haalandot, így már nyolcadik alkalommal érdemelte ki a díjat.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem meglepő, hogy a magyar válogatott első számú játékosa, barátjára, a norvég világklasszisra szavazott, sőt előzetesen is őt várta befutónak. Még a díj átadása előtt nyilatkozta Szoboszlai Dominik:

- Nem titok, hogy a klubjaink közti rivalizálás ellenére nagyon jóban vagyunk Erlinggel, hiszen 

már a Salzburgban is együtt játszottunk, szobatársak voltunk, és a kitűnő kapcsolat azóta is megmaradt. 

(Egy korábbi interjúban Dominik azt is elmesélte, hogy amikor Haaland 18 évesen Salzburgba érkezett, „mindenben segítettem neki, mert tudtam, milyen érzés, ha valahol új vagy, és nem beszéled a nyelvet. Mindent megmutattam és megtanítotam neki” – a szerk.) Pláne, hogy Angliában sem lakunk messze egymástól, 

amilyen gyakran csak tudunk, telefonon beszélünk egymással,

 a bajnoki mérkőzéseink után pedig egyből megüzenjük, kinek hogy ment a játék... A FIFA-gála előtt is csevegtünk egy jót. Mindettől függetlenül is számomra teljesen egyértelmű, hogy tavaly Erling Haaland volt a legjobb!

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2024. január 16. 12:00
"Szoboszlai elárulta, kinek adta volna a FIFA-díjat" Nem Győzikének? Gondolom csak azért nem neki, mert cigány... Pedig van meze is meg minden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!