Vérzik a focirajongók szíve: hivatalosan is véget ért a csillagok háborúja

2024. január 31. 18:37

Elmarad az utolsó tánc.

2024. január 31. 18:37

Meghiúsul a régóta várt február 1-i összecsapás, elmarad a párharc Cristiano Ronaldo és Lionel Messi között. A szaúdi al-Nasszr hivatalosan is bejelentette, hogy portugál támadója kihagyja az Inter Miami FC elleni „gálamérkőzést”, így lezárult a labdarúgás történetének legnagyobb rivalizálása.

A két legenda jelenlegi csapatának egymás elleni mérkőzését természetesen megrendezik Rijádban, csak a napokon belül 39 éves klasszis hagyja ki a találkozót.

A portugál és az argentin az elmúlt évek alatt számtalanszor farkasszemet nézett egymással: csapataikkal eddig 35-ször futballoztak egymás ellen. Messi 16 győzelemnél tart, míg a portugál tízszer nyert Messi ellen – kilenc döntetlen mellett. Az argentinnak 21 gólja és 12 gólpassza van ezen mérkőzéseken, míg Ronaldo 20 találatnál és egy gólpassznál jár.

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egyébként egészen hátborzongató statisztikával rendelkezik: CR pályafutása alatt 1204 mérkőzésen 873 gólt és 249 asszisztot, míg a dél-amerikai világbajnok 1047 találkozón 821 gólt és 361 gólpasszt jegyzett!

Ilyen adatok ismeretében nem túlzás kijelenteni, hogy minden labdaérintésük futballtörténeti pillanat – hálásak lehetünk, hogy láthattuk őket egy pályán játszani! Ez volt a labdarúgás történetének kétségkívül legnagyobb rivalizálása!

Fotó: Raddad Jebarah/NurPhoto via AFP

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lististerc
2024. január 31. 20:33
'"Kit is érdekel ez?" kérdezi Unknown nevű barátunk. Nos, nagyjából egymilliárd embert. Messi és Ronaldo égbe röpítette a La Liga nézettségét, és annyiunknak szereztek örömet, felejtést búra - bajra, hogy csak megköszönni lehet nekik. Kár, hogy elmúlt, de ez a dolgok rendje. A fiataloknak marad Szalah, Haaland (mondjuk,neki van jövője), Vinicius Jr. , a hülyéknek Szoboszlai meg Böde.
Unknown
2024. január 31. 19:25
Kit is érdekel ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!