Adócsalással és emberrablással „vádolják” Szoboszlai csapattársát

2024. február 28. 17:16

Egy Reddit-felhasználó szerint Endó Wataru több mint 220 millió euró értékű Chelsea-játékossal a zsebében távozott a kupadöntőről.

2024. február 28. 17:16
Endó Wataru a Liverpool FC védekező középpályása egy mesterséges intelligencia által generált képen maffiózóként ábrázolva

Endó Wataru a Liverpool FC középpályása olyan teljesítményt nyújtott a Chelsea ellen a Carabao Cup azaz az angol ligakupa a vörösök győzelmével végződött döntőjében, hogy az mémek létrehozására inspirálta a rajongókat. A Redditen és az X-en is megjelent egy mesterséges intelligencia segítségével generált kép, amely a japán válogatott csapatkapitányát maffiózóként ábrázolja, és az alábbi kísérőszöveggel tették közzé: 

Adócsalással vádlják Endó Watarut, aki több, mint 220 millió euró értékű Chelsea-játékossal a zsebében távozott a Wembeley-ből a vasárnapi döntőt követően. 

A poszt nyilvánvalóan csak vicc, de jól érzékelteti, hogy a 31 éves labdarúgó, aki a nyáron érkezett a Liverpool együttesébe, szinte újjászületett Jürgen Klopp keze alatt, és nagyon jól teljesít a klub mezében. Endó nem csak a döntőben játszott zseniálisan, szeptemberben a Leicester City elleni ligakupa-meccsen épp ő adta a gólpasszt Szoboszlai Dominik bombagóljához

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool szurkolói nem véletlenül rajonganak a csupaszív játékosért, aki egyébként a japán labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és az sem véletlen, hogy Endó Liverpoolba érkezése óta megduplázta piaci értékét, ami 6,5 millió euróról 13 millióra emelkedett. Ez 31 évesen óriási teljesítmény a mai labdarúgópiacon. Plusz érdekessége a dolognak, hogy 

A Liverpool labdarúgója épp azt a Moises Caicedót játszotta le a pályáról a Chelsea ellen, aki a vörösök első számú kiszemeltje volt az ő posztjára, és aki helyett őt szerződtették.

Itt egy jelenet, ahol pont egymással találkozik a két labdarúgó:

A Liverpool nyáron mindenképp szeretett volna egy védekező középpályást szerződtetni, és úgy tűnt meg is egyeztek az ecuadori labdarúgó ügynökével, üzlet azonban az utolsó pillanatban meghiúsult, Caicedo ugyanis közölte, hogy már korábban megegyezett a Chelsea-vel, és hű marad ígéretéhez. A Liverpool brit rekordot jelentő 110 millió eurót fizetett volna a Brightonnak Caicedóért, ezt licitálta túl a Chelsea, amely végül 116 milliért vette meg a játékost.

A Liverpool ezt követően összesen 60 millió euróért szerződtette Endót a Vfb Stutgartból (20 millió euró) és Ryan Gravenberchet a Bayern Münchentől (40 millió euró), így az ecuadori labdarúgóért kért összeg feléért két kiváló játékosuk lett. Caicedo természetesen nem rossz játékos, de a vörösök ezzel valószínűleg sokkal jobb üzletet kötöttek, mint az ő leigazolásával tették volna. Mindenesetre míg a japán a Sofascore-tól 7,7-es értékelést kapott az angol ligakupa döntőjében az ecuadori teljesítményét mindössze 6,5-re értékelték a szakemberek.

Jogos tehát a szurkolók értékelése, miszerint Endó „zsebre tette a Chelsea játékosait” vasárnap. 

Egyesek szerint egyenesen ő nyerte meg a meccset a vörösöknek. Íme a klub videóösszeállítása a japán labdarúgó legjobb vasárnapi megmozdulásaiból:

Sajnos vannak labdarúgók, akik a valóságban is összetűzésbe kerültek a törvénnyel, róluk itt írtunk bővebben. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X/@lfcgreyX

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:43
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­g­­ö­­s­­ ­­­l­­á­n­­y­­­o­k­­­ ­v­­­á­r­­­n­a­k­ ­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
billysparks
2024. február 28. 17:59
Az ázsiai piac miatt minden premier leauge csapat igazol egy ázsiai játékost. Amúgy Endo valóban nem rossz játékos,de a ' Poolba, ha mindenki egészséges, nem fér be kezdőként. Ez most egy összeesküvés elmélet lesz. Szerintem a Liga kiadja parancsba ( vagy legalább is erősen ajánlja), hogy igazoljon minden csapat egy ázsiait, mert nagyon pénzes piac és a közvetítéseket tízmilliók nézik. ez fontos a hirdetőknek és a csapatoknak sem jön rosszul az eladott mezek ára. Ha pedig egy Son vagy Endo minőségű játékost igazolnak, akkor az még dupla nyereség. Ugyan , talán már tízéves adat, de beszédes és szerintem nem változott érdemben, de amikor a Norwich kiesett a Premier leauge-ből, akkor kilenc millió fonttal többet keresett, mint az olasz bajnok Juventus. Szóval, mindent a nézettségért....és úgy kb. ezért nem érdekel ma már a modern foci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!