Ez a siker receptje? Max Verstappen családja kísértetiesen hasonlít Szoboszlaiéra!

2024. február 26. 11:37

A Red Bull Racing F1-pilótája exkluzív interjút adott az M4 Sportnak.

2024. február 26. 11:37
Max VERSTAPPEN

A háromszoros világbajnok életét természetesen döntően befolyásolta, hogy édesapja, Jos Verstappen is Forma1-es versenyző volt, aki rengeteg tanáccsal látta el fiát.

Ahogy Max említi az M4 Sportnak: „saját tapasztalatából tanított. Ami szintén 

hatalmas segítség volt, hogy apám tudta, mit csinált jól és mit rosszul. Ezt a tapasztalatot is arra próbálta felhasználni, hogy belőlem még jobb versenyző legyen.

 A gyermekkori felkészítésem miatt, amikor eljött azt idő, mentálisan teljesen készen álltam a Forma-1-re.”

(Az egészen korai gyermekkorban profizmusra nevelés Magyarország első számú labdarúgója, Szoboszlai Dominik családjában is tapasztalható volt. A kísérteties párhuzamról ITT olvashat!)

Ezt is ajánljuk a témában

A magyarországi pályával kapcsolatban Max Verstappen a következőket mondta el: „A Hungaroring szerintem fantasztikus, már a Formula Renault-s korszakomban megszerettem! Máig visszajárok oda, és nemcsak a Forma-1-es hétvégéken, hanem máskor is próbálok mondjuk egy GT autóval körözni rajta, annyira technikás. Ha valaki fejlődni szeretne, akkor annak a mogyoródi pálya tökéletes helyszín. A középső szektorban, ha elhibázol egy kanyart, akkor a következő is ugrik. Nagyszerűen meg lehet ott érteni az egymásba fűződő kanyarok technikáját. Úgy gondolom, hogy ha gyors vagy a Hungaroringen, akkor mindenhol gyors vagy.”

Jos VERSTAPPEN; Max VERSTAPPEN
Apja fia... Fotó: XPB

A 26 éves klasszis visszavonulása ugyan még távolinak tűnik, ám Max a jövőjéről is beszélt:

Az élet többről szól, mint sikeresnek lenni a Forma-1-ben. Szeretnék majd mást is csinálni, de jelenleg kizárólag az F1-re koncentrálok, 

minél több futamot akarok nyerni és további sikereket elérni! Persze lazítani is szeretnék majd, és más célokat kitűzni. Ilyen például a fiatalabb generációk terelgetése a siker felé, amiben sokat segíthet, hogy rendszeresen szimulátorozok. Több lehetőségen gondolkozom, de a következő években még biztosan azon leszek, hogy a lehető legtöbbet kihozzam a Forma-1-es pályafutásomból! Nagyon nehéz lesz, de szeretnék az élen maradni. Csapatként azon leszünk, hogy sikerüljön!”

Max VERSTAPPEN
„A pályán riválisok vagyunk, de tiszteljük egymást"  Fotó: m4Sport

Verstappen a Forma1-es pilóták egymással való viszonyába is bepillantást engedett: „A pályán riválisok vagyunk, le akarjuk győzni a másikat, de arra semmi ok, hogy a pályán kívül is hasonlóan viselkedjünk. Ehhez az is hozzájárul, hogy mostanra az én generációmból is sokan megérkeztek a Forma-1-be, akikkel már csak az azonos életkor miatt is könnyebben kijövünk.

Nálam az idősebbekkel sincs ez másképp, tiszteljük egymást és megpróbáljuk élvezni a közös időt, hiszen együtt utazzuk körbe a világot!”

Nyitókép, fotó: XPB

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL, VAGY AKÁR MEG IS NÉZHETI!

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2024. február 26. 13:55 Szerkesztve
Na, jó, de azért a mi Szoboszlaink sokkal nagyobb sztár mint ez a Verstappen nevű sofőr. Nem igaz, Mandiner?
rockercicc
2024. február 26. 13:39
Mi a faszért kell a szopóslalit mindennel összefüggésbe hozni? Ez már a legalja. Esetleg az időjárással kapcsolatban valami összefüggés?
files32
2024. február 26. 12:59
Ezek is érdekelhetik Berki Mazsi Thaiföldön luxizik – Ilyen állapotba került Berki Krisztián sírja borsonline.hu Újabb gyanús jelek: terhes lehet Kulcsár Edina? origo.hu Apáti Bence megmutatja a leggusztustalanabb és legpofátlanabb influenszereket - videó origo.hu Üvöltve tombolt egy autóban Tóth Andi - videó origo.hu
Novicsok-5
2024. február 26. 12:54
Micsoda párhuzam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!