Itt a Király(fi), profi lett a legenda fia!

2024. február 08. 10:20

Nagy hírt jelentett be a 108-szoros válogatott korábbi kapus, Király Gábor, aki magasra tette a lécet. Apa és fia is reagált.

2024. február 08. 10:20
null

Ebben nőtt fel, ezt szívta magában, nem csoda tehát, hogy focista lett, mint az édesapja. Az ikon, Király Gábor gyermeke, Mátyás immár profi labdarúgónak mondhatja magát. A nagy elődhöz hasonlóan kapus poszton szereplő 19 éves tehetség az NB II-ben szereplő Kazincbarcikával írta alá élete első szerződését a felnőtt futballban.

Külföldi tapasztalatok

A nagy múltú német TSV 1860 München, az SpVgg Unterhaching korosztályos csapataiban, majd a Fulhamban pallérozódott, ezt követően Magyarországra hazatérve az Illés Akadémia játékosa lett. 2018 őszén igazolt a Király Sportegyesületbe, aminek napjainkig növendéke és kiválósága volt. A borsodi klub kiemeli: Király Mátyás tizenhat éves kora óta felnőttek között edz és véd, korábban utánpótlás válogatottként is szerepelt, most pedig úgy érzi, szakmai fejlődésében elérkezett az idő, hogy egy nagyobbat váltson. 

Szeretnék továbbfejlődni, rengeteget edzeni, dolgozni azért, hogy még jobb lehessek. A csapatba kerülésért is meg szeretnék küzdeni, ugyanakkor fontos tényező az is, hogy egy új helyen, új szakmai stábbal, új csapattársakkal, új impulzusokat kapok majd. 

Nyilván édesapám – a 108-szoros válogatott kapus Király Gábor, aki magyarként először védett a Premier Ligában – magasra tette a lécet kiskorom óta, úgy nőttem fel, hogy tőlem mindig a legtöbbet várták el, s eszerint élek a mindennapokban

 – nyilatkozta új klubja hivatalos oldalának.

Csányi Sándor; Király Gábor
Budapest, 2016. november 15. Király Gábor kapusnak ajándékot ad Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Magyarország - Svédország barátságos labdarúgó-mérkőzés elõtt a fővárosi Groupama Arénában 2016. november 15-én. Közvetlenül a mérkőzés kezdete előtt elbúcsúztatták a magyar labdarúgó-válogatottól Király Gábort, Juhász Rolandot, Hajnal Tamást és Vanczák Vilmost, akik közül Király Gábor és Juhász Roland kezdőként lépett pályára.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Saját utakon

Király Mátyás a Vas vármegyei első osztályban a felnőttek kapuját védte, olyan csapattársakkal játszott együtt, mint a volt válogatott szélső, Halmosi Péter és a Haladás egykori NB I-es alapembere, Schimmer Szabolcs. Az ifjú hálóőr azt is elárulta, mennyire hasonlít az édesapjára, illetve mennyire nehéz örökséget hagyott hátra a hazai és nemzetközi szinten is elismert klasszis.

„Mi a családban a kezdetektől fogva helyén kezeljük ezt, 

én egy más egyéniség vagyok, s nem szeretnénk, ha az ő személye, az általa elért eredmények pozitív vagy negatív irányba befolyásolnák az én karrieremet. 

Fontosak számomra az iránymutatásai, szakmai és emberi szempontból egyaránt, de nekem is meg kell találnom az én utamat, helyemet és stílusomat a futballpályán. Ő pedig ebben maximálisan partner, s támogatott a mostani döntésemben, hogy a Kazincbarcika játékosa legyek. Túl vagyok két edzésen, nagyon jó benyomásaim vannak a csapattársakkal kapcsolatban, s bízom benne, hogy egy szép időszak kezdődik el most az életemben” – fogalmazott Király Mátyás.

Atyai útravaló

Király Mátyás profivá, egyúttal felnőtté válását Király Gábor sem hagyta szó nélkül. A 47 esztendős büszke édesapa – aki többek között a berlini Herthában, az angol Crystal Palace-ban, a Fulhamben is megfordult – elkísérte a nagy napra, a szerződés aláírására is a fiát. Közösségi oldalán annyit üzent: 

„Első profi szerződés, büszke vagyok rád! Alázat, kitartás, munka! Jó utazást a profi sport világában.”

 

Nyitókép: Facebook/Király Gábor Hivatalos Oldal

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!