Sejtelmesen reagált Klopp távozására Szoboszlai jól informált menedzsere

2024. február 07. 13:05

A szakember azt is elmondta, miért várja a tavaszi szezont.

2024. február 07. 13:05
KLOPP, Jürgen; SZOBOSZLAI Dominik

Mint arról beszámoltunk, Szoboszlai Dominik, a Liverpool és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabda-díjat a 2023-as teljesítményéért. A 23 éves futballista az OTP Bank Liga gólkirályát, a nyáron a Pakstól a Ferencvároshoz igazolt Varga Barnabást előzte meg a voksoláson, harmadikként pedig a Freiburgban futballozó Sallai Roland zárt.

Ezt is ajánljuk a témában

A díjat Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás vette át, aki a szavazást 26. alkalommal lebonyolító nb1.hu 1az1 műsorában elárulta, milyen változásokat hoz Liverpoolban Jürgen Klopp nyári távozása.

Ezt is ajánljuk a témában

„Sok dolog történt az elmúlt évben, amik közül kiemelkedik Dominik Liverpoolba igazolása, illetve az Eb-re való kijutás kiharcolása is. De az is, hogy Dominik másodszor tudott Német Kupát nyerni a lipcseiekkel, ráadásul a döntőben még gólt is szerzett. Nagyon büszke vagyok, hogy ezt mind közösen élhettük át” – fogalmazott Esterházy, majd hozzátette: „Abban érzem különlegesnek az útját, hogy mindig történtek vele olyan dolgok, amik egy nagy karakterteszt elé állították Dominikot, és ezekből a helyzetekből jellemzően erősebben tudott kijönni. Ilyen volt a 2023-as év első fele is, amikor számíthattunk arra, hogy teljesítménye okán komoly érdeklődés lesz iránta.

Kérdés volt, hogy fogja ezt feldolgozni, és hogyan tud emberileg megbirkózni azzal a helyzettel, hogy a világ egyik legnagyobb klubjának a játékosa lett.

Ezekre a kérdésekre olyan válaszokat adott, amelyek miatt bizakodóan nézhetünk a jövőbe” – jelentette ki a menedzser.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, Szoboszlai valósággal berobbant a Liverpoolba, a szakírókat hamar levette a lábáról, gólokkal, gólpasszokkal tette le a névjegyét első angliai szezonjának első felében. Klubjának a menedzsere, Jürgen Klopp is szuperlatívuszokban beszél róla, így különösen nagy érvágás, hogy a német szakember január végén bejelentette nyári távozását. Esterházy Mátyás az interjúban Klopp Angliából való távozásáról is beszélt.

Ezt is ajánljuk a témában

„Jürgen komoly szerepet játszott abban, hogy Dominik most a Liverpool játékosa. Olyan dolgokat tanult tőle, amik később nagyon komoly útravalóként szolgálnak majd az életében. De a futball ilyen, és ezzel együtt kell élni. Az edzőnek ez a döntése olyan helyzetet teremtett a klub körül, amivel először nagyon nehéz lesz együtt élni, de hosszú távon világos lesz minden.

Az egyetlen kérdés, hogy ki fogja átvenni Klopp helyét. A távozása olyan érzelmeket válthat ki a játékosokban, amik miatt én nagyon várom a szezon második felét”

– tekintett előre Esterházy.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2024. február 07. 13:33
Ezt is elolvastam. Azért, mert csak azért is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!