Most már biztos: ekkor térhet vissza Szoboszlai!

2024. február 18. 18:00

Jürgen Klopp munkáját elképesztő sérüléshullám nehezíti a Liverpoolnál.

2024. február 18. 18:00
null

Már a hétvégi, Brentford elleni bajnoki előtt is tetemes volt a hiányzók listája a Mersey partján. Vegyük csak végig: az első számú kapus, Alisson Beckerről az Arsenal elleni vesztes mérkőzés (1-3) utáni egyik edzésen szenvedett kellemetlen izomsérülést, bár az is igaz, a brazil hálóőr egyébként sem őrizhet kellemes emlékeket e rangadóról, hiszen tulajdonképpen mindhárom kapott gólban benne volt... Szó volt arról, hogy a kapus esetleg már a Brentford ellen viszatérhet, ám megbetegedett, így továbbra is az ír Caoimhin Kelleher állt a gólvonalon.

A jobbhátvéd, Trent Alexander-Arnold visszatérése túl elhamarkodott volt, hiszen miután a válogatott futballista az Arsenal elleni, január eleji kupamérkőzésen térdsérülést szenvedett, a szakmai stáb már a Burnley elleni bajnokin pályára küldte. A hátvédet azonban a szünetben le kellett lecserélni, mert térdsérülése kiújult, sőt az Arsenal ellen kilenc hónap után visszatérő Thiago Alcantara szolgálataira sem számíthat egyelőre (vagy éppen újra...) Jürgen Klopp, a hírek szerint a spanyol is combsérülést szenvedett; Stefan Bajcetic már szeptember óta hiányzik, a szerb származású spanyol makacs vádlisérüléssel bajlódik.

Joel Matip még a Fulham elleni decemberi mérkőzésen szenvedett szalagszakadást, a kameruni válogatott hátvédre még szintén hosszú hónapokig nem számíthanak Kloppék, és egyelőre az is megjósolhatatlan, hogy az utánpótlás-válogatott Ben Doak mikor térhet vissza, bár ez a hírek szerint márciusban mégis megtörténhet.  

A Brentford ellen több korábbi maródi ugyan visszatérhetett: a védelem tengelyében Ibrahima Konaté kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a Chelsea ellen gólt szerző és gólpasszokat adó észak-ír tehetség, Conor Bradley (Szoboszlai Dominik is az ő beadásából szerezte profi pályafutása első fejes gólját...) szintén a kezdőcsapatban kapott helyet, sőt, a kispadról beszálló Mohamed Szalah eredményes is volt, 

ám a 4-1-es diadal több komoly áldozattal is járt.

Cutris Jones-t bokaproblémák miatt kellett lecserélni, A legrosszabbul Diogo Jota járt, akit még az első félidőben le kellett cserélni, a portugál mankóra támaszkodva hagyta el a stadiont.

Diogo Jota hordágyon fejezte be a Brentford elleni bajnokit... Fotó: AFP/Adrian Denis

Szándékosan a végére hagytuk Szoboszlai Dominikot. Emlékezetes, hogy a Chelsea elleni bajnokin fejesből eredményes 

honfitársunknak a combizomsérülése a Norwich City elleni bajnokin újult ki, vagy akár úgy is fogalmazhatunk: Jürgen Klopp cserélte le túl későn.

A szakvezető mindenesetre elárulta: Szobo még a Chelsea elleni Ligakupadöntőre biztos, hogy nem tér vissza, leghamarabb a Southampton elleni FA Kupa-találkozón láthatjuk újra, de a Notthingham Forrest ellen már biztos pályára lép.

Nekünk, magyaroknak csak egy a lényeg: a válogatott csapatkapitánya az Eb-felkészülés kezdetére teljesen egészséges és játékra kész állapotban legyen!

Nyitókép, fotó: EPA/Daniel Hambury

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
c-critical
2024. február 19. 23:32
" Norwich City elleni bajnokin újult ki," A Norwich már 2 éve a másodosztályban nyomja, csak mondom. Az a meccs, amiről szó van FA KUPA meccs volt, nem bajnoki. Nem az első alkalom, hogy feltűnően semmit nem tud az angol fociról emitt aki ezekkel a témákkal foglalkozik a mandinál.
papi70-2
2024. február 19. 00:02
Szerintem Szoboszlainak sürgősen el kell mennie a Liverpool-ból. Teljesen tönkre teszik. Amióta itt van már lassan csak az árnyéka önmagának Nagyon ritkán játszik akkor is csak közepesen. Nem hiszem el hogy állandóan sérült. Nem tud beilleszkedni ebbe a nagyképű szupercsapatba. Szerintem a csapattagok nem szeretik. Neki Németországban ment a szekér, az angol bajnokság neki nagyon kemény.
I feel the earth move under my feet
2024. február 18. 20:02
Most nézem.. nyitott koporsóban ravatalozták fel?
Szutykok
2024. február 18. 19:57
Remélem ma is megvolt az öt darab Domicica felszopás!:D Kifújta az orrát Tüsszentett Megint kifújta az orrát Ez már három:DDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!