Ő lehet Szoboszlaiék új edzője? – a Liverpool lépéseket tett az idei szezonban berobbant fiatal menedzser felé

2024. február 13. 20:34

Másfél éve érkezett, meglepetésre veretlenül vezeti a bajnokságot csapatával, és óriási eredményt érhet el idén a spanyol szakember.

2024. február 13. 20:34
20 December 2023, North Rhine-Westphalia, Leverkusen: Soccer: Bundesliga, Bayer Leverkusen - VfL Bochum, Matchday 16, BayArena. Leverkusen coach Xabi Alonso looks ahead to the game. Photo: Marius Becker/dpa

A Liverpool FC megfigyelői is részt vettek a Bundesliga hétvégi szuperrangadóján, ahol a Bayer Leverkusen otthon, a Bay Arenában 3-0-s győzelmet aratott a Bundesliga tavaly győztese, a Bayern München ellen – számolt be a spanyol sport.es híre alapján az Origo.hu. Ezek az ügynökök, azonban ezúttal nem egy játékos miatt érkeztek a helyszínre, hanem azért hogy megtegyék az első lépést a Leverkusen edzője, Xabi Alonso felé, aki a közvélekedés szerint a vörösök első számú jelöltje a szezon végén távozó Jürgen Klopp helyére. 

Ezt is ajánljuk a témában

Xabi Alonsót nem kell bemutatni a nagyközönségnek

A játékosként világbajnok és kétszeres Eb-győztes világklassziks labdarúgót mindenki ismeri. Az edzőként szárnyait bontogató spanyol neve nem ismeretlen Liverpoolban, hiszen

 2004 és 2009 között öt évig volt a Liverpool FC játékosa, és tagja volt a vörösök 2005-ös isztanbuli Bl-döntőben az AC Milan ellen emlékezetes győzelmet arató csapatának, és UEFA-Szuperkupát és FA-kupát is nyert a Liverpoollal. 

A Liverpool egykori középpályása máig igazi közönségkedvenc a vörösök szurkolói körében, és a közösségi oldalakat elárasztó kommentek alapján úgy tűnik, legtöbbjük nagyon örülne a Alonso érkezésének. A 42 éves spanyol menedzser aktív labdarúgókarrierje befejezését követően a Real Madrid utánpótláscsapatánál kezde meg edzői pályafutását, majd dolgozott a Real Madrid B-csapatánál, 2022 óta pedig a német Bayer Leverkusen edzője.

 A német klubnál versenyképes csapatot épített fel, amellyel első szezonjában az elődöntőbe jutott az Európa-ligában, és a 6. helyen végzett a Bundesligában. 

Másfél évvel Xabi Alonso kinevezését követően, a 2023/2024-es idényben pedig a 21 fordulót követően veretlenül (17 győzelem mellett 4 döntetlent játszottak a gyógyszergyáriak) vezeti a német elsőosztályú labdarúgóbajnokságot a Bayer Leverkusen.

 Meglepő lehet, de a klub még sosem nyerte meg a német elsőosztályú bajnoknak járó „salátástálnak” becézett trófeát, azaz most először végezhet a bundesliga élén. Alonso együttese 5 ponttal előzi meg a Bayern Münchent és ha ez így marad, történelmet írhat első komoly együttesével. Az edzőnek azonbans 2026-ig élő szerződése van a német egyesülettel, és a hírek szerint (a vörösökön kívül) két egykori klubja a Real Madrid és a Bayern München is érdeklődik iránta, így a Liverpoolnak nem lesz egyszerű dolga a megszerzésével.

Mit gondol a lehetőségről Alonso?

Xabi Alonso egyébként elismerte, hogy álmodott róla, hogy a Liverpool edzője legyen, de hangsúlyozta, hogy boldog jelnlegi tisztségében Leverkusenben, és elkötelezett a klub mellett. Egy ilyen nyilatkozat persze csak a következő átigazolási időszakig jelent valamit a jelenkori labdarúgásban, azaz nyáron bármi megtörténhet. A német klub sportigazgatója, Simon Rolfes mindenesetre bízik benne, hogy Alonso marad a csapatnál. Úgy fogalmazott, „igen, biztos vagyok benne. Egyrészt a szerződése miatt, másrészt, mert nagyon jól érzi magát Leverkusenben. Tisztában van vele, milyen nagyon jó a csapatunk, és hogy a következő évre is milyen jók a kilátásaink”

A Liverpool és Xabi Alonso esetleges átigazolása a napokban a Sky Sports műsoában is téma volt.

Nyitókép: Marius Becker/DPA

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2024. február 13. 23:26
:D Túl okoskodó feje van. Ez ott le égne mint a "reichstag".
billysparks
2024. február 13. 20:48
A legjobb döntés lenne. Nagyon kedveltem a Liverpoolban, az egyik legjobb középpályás volt a klub történetében. Mellette rendkívül művelt, olvasott, kulturált és intelligens csóka. Ja , és nagyon jó edző is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!