Orbán behátrált, Gulácsi hiába vetődött – ez a távoli Real-bomba pecsételte meg a lipcseiek sorsát (VIDEÓ)

2024. február 13. 23:00

A BL-továbbjutáshoz nagy bravúrra lesz szükségük a németeknek a madridi visszavágón.

2024. február 13. 23:00
Willi Orbán, az RB Leipzig (j) és Rodrygo, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, RB Leipzig-Real Madrid mérkőzésén a lipcsei Red Bull Arénában 2024. február 13-án.

Hazai pályán szedett össze egygólos hátrányt az RB Leipzig a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén. A németek kapujában Gulácsi Péter kezdett, a védelem közepén pedig Willi Orbán – mindkét magyar válogatott játékos ott volt tehát a kezdőcsapatban.

Már a 2. percben betaláltak a hazaiak a 20 éves szlovén támadó, Sesko révén, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a fejesből született találatot. A folytatás aztán nem hozta helyzetek sokaságát, a fordulás után azonban hamar előnybe kerültek a vendégek. Brahim Diaz egy szóló után beért a tizenhatoson belülre, és a behátráló Willi Orbán mellett kilőtte a hosszú felső sarkot.

A hajrában hiába tüzeltek a németek becsülettel, a Real ukrán kapusa, Lunin nagy bravúrokat mutatott be, kilenc alkalommal is védeni tudott, így 1–0-ra nyert idegenben a Real Madrid és előnnyel várhatja a hazai visszavágót. 

Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2024. február 14. 08:31
Azért volt egy szabályos Lipcse-gól elvétele is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!