Gulácsiék az utolsó utáni pillanatban kaptak ki a Bayern otthonában

2024. február 24. 17:00

A győzelmi kényszerben játszó Bayern München Harry Kane 91. percben szerzett góljával nagy nehezen nyerni tudott a két magyarral felálló, szervezetten játszó RB Leipzig ellen.

2024. február 24. 17:00
21 May 2022, Berlin: Soccer: DFB Cup, SC Freiburg - RB Leipzig, Final, at Olympiastadion, Leipzig's Willi Orban and goalkeeper Peter Gulacsi (r) celebrate after saving a ball. IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Christian Charisius/dpa (Photo by CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A német bajnokság végeredményét döntően befolyásoló mérkőzést játszott szombaton este fél hetes kezdéssel a Bayern München és az RB Leipzig. Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata az ötödik helyről várta a Bundesliga 23. fordulóját, amelyben mostanában gyengélkedő és belső válsággal küzdő bajorok otthonába látogatott. A statisztikák is jelzik, hogy meglehetősen kiegyenlített volt a találkozó, és 

a Bayern München mindössze egy Harry Kane-nel volt jobb ellenfelénél.

Ez a plusz elég volt ma este, de csak éppenhogy, hiszen az angol csatár ugyan vezetést szerzett az 56. percben erre Sesko 70. percben szerzett találatával válaszolni tudott a lipcsei együttes, és Kane csak az utolsó utáni pillanatban, a 91. percben tudta belőni (beemelni) a győztes gólt. Hajszálnyival volt csak jobb a bajor csapat mint a vendégek, akiknek, ha egy kis szerencséjük lett volna, döntetlennel távozhatnak szombat este. 

A Bayern Münchennek viszont nagyon kellett a győzelem, hiszen 11 pontos hátrányban voltak az egy mérkőzéssel többet játszó Bayer Leverkusennel szemben. A Gyógyszergyáriak együttese, amely Xabi Alonso vezetésével veretlenül (19 győzelem 4 döntetlen mellett) vezeti a bajnokságot története első német bajnoki címét szeretné megnyerni. 

Legutóbbi 5 mérkőzésük közül négyet megnyertek – két hete épp a Bayernt verték 3-0-ra otthon, Leverkusenben.

 Ezzel szemben a bajorok nagyon rossz spirálban vannak, hiszen a csapat mérlege 16 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség, és legutóbbi öt meccsük közül a két utolsót elveszítették. A Vfl Bochum elleni kudarc miatt a vezetőség úgy döntött, hogy nyártól szerződést bont Thomas Tuchellel

Ezt is ajánljuk a témában

A német bajnokságból még van 13 foruló, de a csapatok formáját tekintve nem a Bayern München tűnik esélyesnek, és nem csak a lipcsei együttes elleni eredmény láttán.  A belső ellentétek miatt a csapatmorál olyan borzasztó, hogy egyes játékosok egészen elképesztő dolgokat művelnek, és a hírek szerint a vezetőség több labdarúgót is átadólistára tenne nyáron. Ezzel szemben Xabi Alonso csapata kitűnő formában játszik, és a váratlan mértékű siker minden bizonnyal a belső hangulatnak is jót tesz.

Épp ezért bár Gulácsiék ellen szombaton nagy nehezn nyert a Bayern München, hiába van idejük javítani, nem tűnik túl valószínűnek, hogy ez a csapat be tudná hozni lemaradását az idény végéig. 

A Bundesliga állása 2024 február 24-én 
(forrás: eredmenyek.com)

A német labdarúgó-bajnokság állása a 2023/2024-es szezonban
Forrás: eredmenyek.com

Az RB Leipzig – részben pont Gulácsi Péter remek visszatérésének köszönhetően – pedig épp most kezdett beindulni azt követően, hogy januárban volt egy rossz sorozatuk, zsinórban három vereséget szenvedtek. A Kicker is felhívta rá a figyelmet, hogy azóta, hogy a magyar kapus visszatért három Bundesliga-meccsen két győzelem és egy döntetlen a lipcsei együttes mérlege, és a Real Madridtól is csak vitatott körülmények közt szenvedtek vereséget a Bl-ben. 

Gulácsi és Orbán együttese tehát ma vereséget szenvedettt de egyrészt a német rekordbajnok otthonában nem szégyen ez, másrészt a mai teljesítményük alapján úgy látszik, túl vannak a nehézségeken. Az RB Leipzig 40 pontjával stabilan az 5. a bajnokságban mindössze egy egységgel lemaradva a Borussia Dortmundtól. Remélhetőleg ez a vereség nem veti vissza a csapatot, akár még a dobogós helyezés is meglehet az év végén!

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Christian Charisius/dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. február 25. 14:52
Nem tudom mire lennének használhatók ezek a magyar sportújságírók? Talán az utcát fel tudnák seperni? Gula nem is védett!!!
mango5
2024. február 25. 10:30
Legalabb a kepet vegyetek mar le Gupavsival. Szinvonalon aluli az egesz.
Player1
2024. február 25. 09:07
SZABOTŐR A SZERKESZTŐSÉGBEN! - Mi lesz a nívóval?
mango5
2024. február 25. 04:50
Mi az hogy Gulacsiek. Gulacsi serult, nem is jatszott. Ne mar...ne irjunk mar blodsegeket... Egyebkent az ujsag az jo, bravo igy tovabb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!