Szoboszlai, a kupadöntők specialistája – ezért lenne jó előjel a játéka a Liverpoolnak

2024. február 23. 22:56

A kupadöntőket tekintve fantasztikus a magyar középpályás mérlege.

2024. február 23. 22:56
SZOBOSZLAI Dominik; Luís DIAZ

Ahogy megírtuk, erősen kérdéses Szoboszlai Dominik játéka a Chelsea elleni vasárnapi Ligakupa-fináléban. A legfrissebb hírek szerint csak a döntőt megelőző utolsó edzésen döntik majd el, hogy a Szoboszlai, Mohamed Szalah és Darwin Núnez pályára léphet-e – számolt be róla a Liverpool a hivatalos honlapján.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, a Vörösökhöz nyáron érkező Szoboszlai Dominik első trófeáját nyerheti meg a Liverpool játékosaként a Ligakupa vasárnapi, Chelsea elleni fináléjában. Az, hogy „ért” a döntőkhöz, nekünk, magyaroknak teljesen világos: a 23 éves középpályás már ötszörös kupagyőztesnek mondhatja magát sikerekkel kikövezett pályafutása alatt, a legutóbbi alkalommal ráadásul gólt is lőtt a Frankfurt elleni Német Kupa-döntőben! Éppen úgy, mint 1988-ban Détári Lajos, aki akkor éppen a Frankfurt színeiben talált be szabadrúgásból a VfL Bochum ellen.

A Frankfurt elleni, 2023. június 3-án lejátszott döntőben aratott 2–0-ás siker Szoboszlai 85. percben szerzett találata után alakult ki, a magyar válogatott csapatkapitánya azzal a góllal az igazi klasszisokra jellemző teljesítménnyel tette fel a koronát lipcsei időszakára.

Ízlelgessük tehát: Szoboszlai 23 évesen már ötszörös kupagyőztes, az elmúlt öt évének mindegyikén felemelhetett egy kupát, a Salzburgnál szezonként kettőt is, mert zsinórban négyszer a bajnoki címet is elhódította a gárda.

A szemünk előtt zajlik a sporttörténelem: ha visszaugrunk az időben 2018 januárjáig, az akkor 17 éves magyar tehetség az osztrák kirakatcsapat felnőtt gárdájával kezdhette meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A szezon végén bajnoki aranyérem került a nyakába, mint ahogy a következő, Salzburgban töltött szezonok végén is, a következő évtől kezdve pedig a kupasikerek sem maradtak el. A „sógoroknál” 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is kupagyőzelmet ünnepelhetett, Lipcsébe igazolása után pedig Németországban is folytatta ezt a hagyományt. Az RB Leipzig színeiben 2022-ben és 2023-ban is győzött a Német Kupában – egészen rendkívüli sorozat: öt év, öt kupagyőzelem! Ki az, aki ezek után nem állítaná be a csapatba, ha egészséges?

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool vasárnap tehát a Ligakupában érdekelt, jövő héten szerdán pedig az FA-kupában tehet egy lépést egy újabb trófea felé, miközben vezetik a Premier League tabelláját. Mi lenne, ha Jürgen Klopp nem fogyott volna ki az energiából?!

Jöhet a tetoválás?

Szoboszlai Dominik nyolc hónappal Angliába igazolása után tehát máris trófeáért léphet majd pályára. Érdekesség, hogy a közelmúltban elárulta, megörökítené a testén, ha sikerülne valamelyik sorozatban az élen zárnia új csapatával. Lassan foglalhatja az időpontot a tetováló szalonban?

Szoboszlai a Ligakupa-döntő felé vezető úton alaposan kivette a részét a sikerekből. A Leicester City ellen bombagólt lőtt, pályán volt a nyolcaddöntőben a Kerkez Milost is foglalkoztató Bournemouth ellen, a West Ham elleni gólját pedig a negyeddöntő legszebbjének választották az 5–1-re megnyert összecsapáson.

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool legutóbb 2022-ben, éppen a Chelsea elleni, különlegesen hosszú tizenegyespárbaj végén, a fővárosi gárda pedig 2015-ben hódította el a trófeát. Előbbi kilenc elsőségével és 13 eddigi döntős szereplésével egyaránt csúcstartó, míg a londoni Kékek ötször diadalmaskodtak a sorozatban. A közelmúlt egymás elleni mérlege a Liverpool fölényét mutatja, legutóbbi nyolc meccsükön nem kapott ki vasárnapi riválisától.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. február 24. 07:41
Hajrá Domi!
akkor ki
2024. február 24. 06:36
szexikittit kibaszni!
manitowoc
2024. február 23. 23:02
Napiszoboszlai a Mandinerben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!