Szoboszlaival sikerült, most Gulácsival is legyőzi a Lipcse a Viníciusszal felálló Real Madridot?

2024. február 12. 22:33

A magyar válogatott kapus visszaszerezte a helyét a lipcsei csapatban, amelyben Willi Orbán is egyre inkább erőre kap sérülése után. Németországban rendezik a BL-párharc első felvonását. Mutatjuk a teljes menetrendet.

2024. február 12. 22:33
RB Leipzig - Real Madrid

Két hónapos szünetet követően az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A legrangosabb európai labdarúgó kupasorozat nyolcaddöntőit két-két keddi és szerdai mérkőzés nyitja. A leginkább magyaros érdekeltségű csapat, az RB Leipzig megismételné 2022-es bravúrját, akkor a csoportkörben hazai pályán – Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal a soraiban – 3-2-re legyőzte a 14-szeres rekordgyőztest.

Ancelotti BL-lázban ég

A párharc esélyes egyértelműen a spanyol óriás, amely egyre inkább formába lendül. Igazi, a városi rivális Atletico kiejtette a spanyol Király-Kupából, a bajnokságban az élen áll a Real, legutóbb a meglepetéscsapatot, a Gironát ütötte ki (4-0). A kis katalán klub előtt 5, a nagy rivális Barcelona előtt 10 ponttal vezet Carlo Ancelotti együtese. Az olasz edző meghatározó védőire (Militao, Alaba, Rüdiger) nem számíthat, ezért szélről Carvajalt, de még a középpályáról Tchouamenit is a hátvédsor közepére rendelte. A támadásokkal viszont nem kell bajlódnia: Jude Bellingham szárnyal, Vinícus Juniort pedig egyenesen a világ legjobbjának titulálta a sokat látott tréner, aki már várja a BL-kihívásokat.

„A motivációm mindig magas, mert szeretem, amit csinálok és ahol csinálom. Tetszik a csapatom. 

A Bajnokok Ligája visszatért, és a madridisták számára ez a legfontosabb verseny.

 Hát akkor, versenyezzünk! A Lipcse nagyon erős csapat” – adta ki a jelszót Ancelotti.

Marco Rose meglepetésemberei

A német Bundesligában az 5. helyen álló Leipzig nincs csúcsformában, ugyanakkor Gulácsi Péter visszafoglalta a helyét a kapuban és Willi Orbán is kezdett a utóbbi mérkőzéseken térdsérülése után, igaz végig egyszer sem játszott. Érdekes, hogy a mérkőzést felvezető írásában összehasonlítja a Leipzig és a Real Madrid játékosait a klub honlapja, de egyszerűen eltűnt a felsorolásból az Orbán-Rüdiger kettős. Az európai szövetség, az UEFA oldala viszont mindkét magyart a kezdőcsapatba várja. A hazaiaknál több változás is volt az elmúlt időszakban, s éppen az érkezők (Xavi Simons, Openda, Sesko) adhatnak új lendületet, s okozhatnak esetleg kellemetlen meglepetést a spanyoloknak. 

Egy kis nosztalgia

A közelmúltból is van miből erőt meríteniük a németeknek. Nem véletlen, hogy a klub hivatalos felületein szívesen idézik fel azt a bizonyos 2022 októberi győzelmet. A lipcseieknél akkor Gulácsi Péter sérült volt, két másik magyar végig játszotta a találkozót: Willi Orbán viselte a csapatkapitányi karszalagot, a nyár óta az angol Liverpoolt erősítő Szoboszlai Dominik a középpálya szélén szerepelt. Gvardiol, Nkunku és Werner szerezték a hazai gólokat, a királyiaktól Vinícius és Rodrygo volt eredményes. Madridban egyébként 2-0-ra a Real nyert, s végül mindkét csapat továbbjutott. 

A BL-negyeddöntők programja (első mérkőzések):

Február 13., kedd, 21.00 – RB Leipzig – Real Madrid, Köbenhavn – Manchester City

Február 14., szerda, 21.00 – Lazio – bayern München, Paris SG – Real Sociedad

Februuár 20., kedd, 21.00 – Internazionale – Atletico Madrid, PSV Eindhoven – Borussia Dortmund

Február 21., szerda, 21.00 – Porto – Arsenal, Napoli – Barcelona

Nyitókép: AFP/DPA/Hendrik Schmidt

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toro
2024. február 13. 18:32
Rossz vicc lenne, mert a Madridra tettem a Tippmixen.....
dryanwolf
2024. február 13. 02:00 Szerkesztve
"A motivációm mindig magas, mert szeretem, amit csinálok és ahol csinálom." (Püspök Manó szexaktivista / Sándor-palota)
békalepcse2.0
2024. február 13. 00:50
Kell nekünk tudni ki az a szoboszlai?
hlaci83
2024. február 12. 22:52
Nem tudtok már Szoboszlai nélkül egy kibaszott focia hírt megírni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!