Így tudta meg Suhajda Szilárd felesége, hogy soha többé nem látja viszont a szerelmét (videó)

2024. március 03. 19:44

Legindi Tímea hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve mesélt férje elvesztéséről.

2024. március 03. 19:44
LEGINDI Tímea
Vámos Tamás

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: először szólalt meg Suhajda Szilárd felesége a hegymászó tragédiája után. Legindi Tímea őszintén mesélt a nehéz pillanatokról. Elárulta azt is, hogyan mondta meg Suhajda Szilárd felesége a kisfiuknak, hogy a hegymászó meghalt.

Ezt is ajánljuk a témában

Így tudta meg, hogy férje soha nem tér haza

Legindi Tímea Csisztu Zsuzsának adott interjújában azt is elmesélte az újságírónak, miként élte át azt a borzalmas, soha nem felejthető pillanatot, amikor megtudta férje örökre a Mount Everest foglya marad, és soha nem tér haza.

„Szilárd egy nagyon omlékony helyen – egyszerűen lecsúszott... És 

olyan irányba csúszott le, amely nem az útvonal része, tehát őt soha nem találják meg... 

 A helikopterrről azért nem látszik (ezt mondták a kinti ügynökség munkatársai is, akikkel többször beszéltem, és küldtek videókat is), mert valószínűleg beleesett egy hasadékba. Egyáltalán nem gondolom olyannyira nehéz, sem könnyű feladatnak, hogy egy ilyen fehér, havas, szürke közegben megtaláljanak egy sárga-piros pontot. Csak azért nem látszódhat, mert valami olyan helyre kerülhetett...” 

"Azt hittem, hóban, fagyban, hidegben, mindent kibír" Fotó: Facebook
„Azt hittem, hóban, fagyban, hidegben, mindent kibír” Fotó: Facebook

Legindi Tímea azt is bevallja: a hivatalos bejelentésnél sokkal hamarabb tudta, hogy bekövetkezett a tragédia. Már csak azért is, mert a hegymászófeleségek (ha képtelenség is felkészülniük a legrosszabbra), mind, mind „határozott, kemény csajok”.

„Éppen ezért sokáig azt gondoltam, hogy ha valaki, Szilárd mindent kibír. Kibírja az éjszakát 8000 méter fölött, hóban, fagyban hidegben. Beszéltem Hildával (Sterczer Hilda, a szintén tragikus körülmények között elhunyt hegymászó, Erőss Zsolt felesége – a szerk.) telefonon. Nagyon jó, hogy megtettem. Véletlenül sem lelkitámaszra volt szükségem; ő volt az egyetlen, aki 

arra emlékeztett, és amit Szilárd csak egyszer mondott el nekem. Ha bekövetkezik a baj, a legjobb helyen az Everesten van...

 Abban a pillanatban ezt nagyon jó volt hallani... Tudtam, hogy kicsi a remény, de feleségként még reménykedtem. De akkor számomra már világos volt, hogy Szilárd nem jön haza...”  

A teljes videó itt tekinthető meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

  

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­­­g­ö­­s­­­ ­l­­­á­­­n­y­o­­­k­ ­v­­á­­­r­­n­­a­k­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
zsaketti
2024. március 28. 09:20
Elég volt már ebből!
Syr Wullam
2024. március 04. 04:21
Három Suhajda-cikk egy nap alatt? A pólókat meg a bögréket mikor dobjátok piacra? 😠
Jack Reynor
2024. március 03. 22:37
Ezt soha senki nem nézi végig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!