Kerkez Milos: A gyűlölködő üzenetekkel nem foglalkozom!

2024. március 01. 10:49

A 13-szoros válogatott védő a sportal.hu-nak adott hosszabb interjút.

2024. március 01. 10:49
KERKEZ Milos; Thomas MÜLLER
Vámos Tamás

A 20 esztendős játékos – Szoboszlai Dominikhoz hasonlóan – a nyáron került a Premier League-be, és az első hónapok tapasztalatairól is mesélt:

„Nagyjából öt-hat szint a különbség, de nemcsak a holland bajnoksághoz képest, a világ bármelyik másik első osztályánál ennyivel erősebb. 

A taktikai felkészültség, a fizikai igénybevétel, az ellenfelek egyéni képességei… Az angol futball minden téren kimagaslik. 

Emellett az egyéni képzés is nagyobb hangsúlyt kap. Itt annyi szakember dolgozik a stábban, hogy akár egész nap fejlesztheted magad”.

Hozzátette: leginkább fizikumban és állóképességben kell fejlődnie, „a célom, hogy akár a százhúsz perces meccsen is képes legyek végig fel-alá sprintelni a szélen. Sajnos az első gól még hiányzik, de bízom benne, hogy már arra sem kell sokat várni.”

Az eddigi legemlékezetesebb mérkőzésének a Manchester United idegenbeli, 3-0-s legyőzését tartja, amellyel kapcsolatban megjegyezte:  „különleges este volt, szerintem a klub történelmének egyik legjobb meccsét játszottuk”.

MILOS, Kerkez; SZOBOSZLAI Dominik
A magyar válogatott és a Premier League is összeköti őket: Szoboszlai Dominik nyakában Kerkez Milos Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar válogatott közelgő Európa-bajnoki szereplése természetesen kiemelt téma, Milos véleménye szerint a Németország, Svájc és Skócia elleni csoportmérkőzések fizikailag megterhelőek lesznek, 

„olyan ellenfeleket kaptunk, akik ellen nehéz játszani, de végső soron mi is ilyenek vagyunk”.

S ha már a nemzeti csapat: Kerkez Milosról köztudott, hogy Szerbiában, Újverbászon született (érdekesség, hogy innen származik Rúzsa Magdi énekesnő, és az ismert pszichológus, dr. Csernus Ime is – a szerk.), ezért nem akármilyen élmény lehetett számára a szülőhazája elleni két Eb-selejtező. Minderről Kerkez így vélekedett:

 „A gyökereimet soha nem tagadom meg, úgyhogy az a két kilencven perc más volt, mint a többi meccs, de a pályán már csak az járt a fejemben, hogy méltóképpen képviseljem Magyarországot. A közösségi médiában kaptam néhány gyűlölködő üzenetet a meccs előtt, de nem különösebben foglalkoztam vele”. 

A Chelsea és a Manchester United érdeklődése kapcsán a válogatott futballista megjegyezte:

„Pozitív visszajelzés, ha ilyen kaliberű klubok figyelik az embert, de nem az én feladatom ezzel foglalkozni. 

Senkinek sem kell elmagyarázni, mit jelent a Manchester Unitedben futballozni, ráadásul a gyerekkori példaképem, Nemanja Vidics szintén ott volt meghatározó játékos.

Megtisztelő, egyben nagy felelősség ilyen szintű csapatban játszani, minden labdarúgó arról álmodik, hogy egyszer a legmagasabb szintre kerüljön és trófeákat nyerjen. Csakhogy a kérdés nem aktuális, mert élő szerződésem van a Bournemouth-szal, jól érzem magam a csapatban, és most csak az érdekel, hogy minél sikeresebben szerepeljünk a klubbal”.

Nyitókép: Kerkez Milos számára ma már a világsztárok kikapcsolása sem jelent gondot Fotó: MTI/Illyés Tibor

A teljes interjút itt olvashatja el! 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:07
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­g­­­ö­­­s­ ­­l­á­­n­­­y­­o­­k­­­ ­v­á­­­r­n­­a­k­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
zsolti123
2024. március 01. 17:54
"Kerkez Milosról köztudott, hogy Szerbiában, Újverbászon született (érdekesség, hogy innen származik Rúzsa Magdi énekesnő, és az ismert pszichológus, dr. Csernus Ime is – a szerk.)" 2 kiegészítés: Szerbián belül Vajdaságból, Délvidékről , magyarlakta területről jöttek és a zseni Lajkó Félixről se feledkezzünk meg - Ruzsa Magdi szülőhelye melletti faluból jött
billysparks
2024. március 01. 12:44
Libsikommandó indul...egy-két..há...
akkor ki
2024. március 01. 12:39
Milos, írd már meg ki az, kik azok. Szeretnék velük elbeszélgetni egy sötét sikátorban!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!