Kiütés! Kiestek Sallai Rolandék az Európa-ligából

2024. március 14. 20:48

A Freiburg labdarúgócsapata csúfos, 5–0-s vereséget szenvedett a West Ham United otthonában, így nem jutott az El negyeddöntőjébe.

2024. március 14. 20:48

Nyitókép: Justin Setterfield/Getty Images

***

Egygólos előnnyel érkeztek Londonba a németek az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágójára, mivel az első mérkőzésen Sallai Roland gólpasszának köszönhetően 1–0-ra megverték a Konferencia-liga címvédő angolokat. Reménykedhettek tehát a vendégek, hogy sikerül megőrizniük az előnyüket. Ezúttal is a Freiburg kezdőcsapatában kapott helyet Sallai, a magyar válogatott másik tagja, Szalai Attila a kispadon ült.

Az angolok gyorsan szerették volna ledolgozni a hátrányukat, s már a 9. percben ez sikerült is: egy szöglet után Lucas Paquetá senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba. Rögtön a gól után egyenlíthetett volna a Freiburg, rövidpasszos játék végén Sallai kapott labdát a 16-oson belül, de 12 méteres lövése centiméterekkel a jobb kapufa mellé szállt. Nagy egyenlítési lehetőség volt, de sajnos kimaradt. Ezt azért is sajnálhatták a vendégek, mert fél órányi játék után megfordította a párharcot a West Ham. Jarrod Bowen 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, s ezzel már 2–0-ra vezettek a hazaiak.

Az már első félidőben látszott, hogy ritka gyönge napot fogtak ki a németek, szinte alig volt komoly támadásuk, s a legkevésbé sem lehetett észrevenni, hogy milyen taktikával léptek pályára a londoni olimpiai stadionban. Alig több mint hat perc telt el a szünet után, s az angolok tovább növelték az előnyüket, Aaron Cresswell 14 méterről szerzett góljával már 3–0 volt a West Hamnek. A látottak alapján nagyon úgy tűnt, hogy a németek fel is adták az összecsapást. A 77. percben aztán jött a kegyelemdöfés, Mohammed Kudus könnyedén vitte el a labdát 4-5 vendégjátékos mellett is, majd 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Végül öt perccel a rendes játékidő vége előtt Kudus duplázott. Az 5–0-s végeredmény azt jelentette, hogy Sallai Rolandék 5–1-es összesítéssel kiestek az Európa-ligából, s nem jutottak a legjobb nyolc csapat közé.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:00
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­á­­n­y­­­o­­k­­ ­­­v­­­á­­­r­n­a­­k­ ­­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
ProletarFC
2024. március 14. 22:06
Aki tippmixel annak mindig szem előtt kell tartania, a Lipcse de Freiburg is rapszódikus csapatok, a spanyol csapatok otthon nagyon erősek még a saját bajnokságukban is, az angolok ritkán játszanak X-re a premier ligában, de norvég bajnokságra is jellemző az X telenség.
zolka50-52
2024. március 14. 21:26
Egy NB II-es meccs jobb.
rugbista
2024. március 14. 21:21
Ha Szalai nem játszik, ilyen a védelem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!