Marco Rossi elmondta, ki a második legjobb magyar labdarúgó

2024. március 02. 16:52

A szövetségi kapitány az olasz Sport Italiának adott interjúban felfedte, hogy ki az, akinél csak Szoboszlai jobb, de jó néhány válogatott labdarúgónk és az Európa-bajnokság is szóba került a beszélgetésben.

2024. március 02. 16:52
Telki, 2023. november 18.
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a másnapi, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzés elõtt a telki edzõközpontban 2023. november 18-án.
MTI/Peter Lakatos

Az olasz Sport Italiának adott terjedelmes interjút a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi. A Magyar Nemzet által szemlézett beszélgetésben számos labdarúgónk szóba került, főként olyanok, akiknek köze van az olasz labdarúgáshoz. Rossi a jelenleg is Itáliában szereplő Nagy Ádámról és Balogh Botondról mellett Horváth Krisztoferről, Sallai Rolandról és Szoboszlai Dominikról is szót ejtett.

„A legifjabb magyar tehetségek egyike”

A szövetségi kapitány szerint a jelenleg az olasz másodosztályban futballozó Balogh Botond és Nagy Ádám is jó esélyekkel küzd azért, hogy ott legyen a nyári Eb-n a magyar válogatottban. 

A legifjabb magyar tehetségek egyike, a mindössze 21 éves Balogh Botond, aki tavaly novemberben Montenegró ellen debütált a válogatottban, élete első Európa-bajnokságán szerepelhetne,

és erre minde esélye meg is van, hiszen rendszeresen játszik a Serie B tabelláját vezető Parmában, és az utóbbi időben beverekedte magát a kezdőcsapatba is. 

„Úgy látom, hogy különösen tavaly ősz óta fejlődik, az egész csapattal együtt. Volt egy időszaka, amikor kevesebbet játszott, de aztán egyre több játékpercet kapott, és most már következetesen pályán van. Jól teljesít, tehetséges, a jövő játékosa, és sokat fejlődhet, főleg, ha nemzetközi szinten is képes lesz felvenni a versenyt az egyre erősebb ellenfelekkel. Ha így folytatja, biztosan benne van a terveimben az Európa-bajnokságra” – mondta az ijfú hátvédről Rossi. Balogh Botondról és a többi fiatal magyar labdarúgótehteségről itt írtunk bővebben:

Ezt is ajánljuk a témában

A januárban a kiesés ellen küzdő Spezia csapatához igazoló 77-szeres magyar válogatott Nagy Ádám, viszont már a harmadik Eb-jére készülhet, és Rossi egyik legfontosabb embere a válogatottban. „Nem mondom, hogy ő a mérleg nyelve, de az biztos, hogy amióta megérkezett a Speziába, nagyobb egyensúlyt adott a középpályának, ahol a többiek szabadabban végezhetnek különböző feladatokat. Ő is, ha így folytatja, ott lesz a behívottak között” – mondta a kapitány.

A játékos, aki „megérett arra, hogy szintet lépjen”

Horváth Krisztofer az olasz FC Torino játékosa, és ugyan jelenleg kölcsönben Magyarországon a Kecskemét színeiben játszik, de Rossi szerint megérett arra, hogy szintet lépjen. 

„Ő egy tehetség, átlagon felüli technikai adottságokkal rendelkezik. 

Amióta úgy döntött, hogy visszatér Magyarországra, hogy folyamatosan játszhasson, egyre többet fejlődik. Nem túl fiatal, de fiatal igen: van még hova fejlődnie, jó úton halad. Úgy látom, hogy készen áll arra, hogy egy lépést tegyen előre, mind a bajnokságban, ahol játszik, mind a klub presztízsét tekintve” – mondta a labdarúgóról a kapitány.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ő a legtehetségesebb játékos a válogatottunkban”

A beszélgetésben szóba került Sallai Roland, aki fiatalon a Palermo színeiben az olasz élvonalban is szerepelt. Marco Rossi szerint a jelenleg Freiburgban kitűnő teljesítményt nyújtó támadó már jobb csapatban is megállná a helyét, mint jelenlegi együttese. 

„Szoboszlai Dominik után ő a legtehetségesebb játékos a válogatottunkban. 

Mindenkinek ajánlanám, mert bármelyik klubban játszhat, akár az élvonalban is. Nem hibáztatom a Freiburgot, csak azt mondom, hogy benne van a minőség, a gyorsaság és a robbanékonyság, mi mást kérhetnénk még? Eljött az ideje, hogy egy topklubba szerződjön, mert el tudom képzelni, hogy ott is nagyon jól fog teljesíteni” .

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:07
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­­g­ö­­­s­­ ­l­­á­­n­­y­­o­­k­ ­­­v­­­á­r­­­n­­a­­­k­­­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Tommaso
2024. március 12. 20:32
Turan teved. Soha nem veletlen, hogy ki milyen csapatban jatszik. Az angol bajnoki cimre eselyesben, vagy egy nemet kozepcsapatban. Szoboszlai vs. Sallai
Tommaso
2024. március 12. 20:29
Meghulyult ez a Rossi?! Az olasz B-osztalyt mar ne helyezze a Bundesliga I ele!
2024. március 03. 14:40 Szerkesztve
Sallai brusztolósabb, felszántja a palyát. Megfelelő társakkal többre viheti mint Szobo.Persze Rossi szava számit nem az enyém. Szerencsére. 😅
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!