Óriási fordulat, mégis kirúghatja a csapatfőnököt a Red Bull Forma–1-es csapata

2024. március 11. 21:33

Christian Horner szexuális zaklatási ügye már az energiaitalos cég egészét negatívan érinti. Komoly összegek foroghatnak kockán.

2024. március 11. 21:33

Nyitókép: MTI/EPA/AP pool/Eric Gaiilard

***

Nem csitul a Christian Horner körüli botrány, pedig a Red Bull Racing szerette volna már lezárni és elfelejteni az egészet. A német sajtó szerint újabb fordulat várható most az istállón belül:

mégis elbocsáthatják az angol sportigazgatót, akit a szakmai stáb egyik női tagja azzal vádolt meg, hogy szexuálisan zaklatta, bár az nem derült ki, ez pontosan mit is jelentett, mert hivatalos információt nem adott ki a Red Bull.

Megerősítette viszont az angol média által nem sokkal előtte megszellőztetett hírt, miszerint a független bíró ejtette a sportvezető elleni vádakat.

„A független vizsgálat, amit a Horner úr elleni vádak kapcsán folytattak le, lezárult, és megerősítjük, hogy a panaszt elutasították. A panaszt tevőt megilleti a fellebbezés joga. A Red Bull meg van győződve arról, hogy igazságos, mélyreható és pártatlan volt a vizsgálat. A jelentés bizalmas és magánjellegű információkat tartalmaz a felek és a harmadik fél részéről, aki közreműködött a vizsgálatban. Emiatt a rájuk való tekintettel nem fogunk többet elárulni” – volt olvasható a cég közleményében.

Ezt is ajánljuk a témában

Ám ezzel nem zárult le a történet. Vasárnap a Szaúd-arábiai Nagydíj után az osztrák Red Bull GmbH két ügyvezetője, az italágazatot irányítója, Oliver Mintzlaff és Franz Watzlawick, a vállalat projektjeinek és beruházásainak ügyvezető igazgatója Dubajban találkozott a cég 51%-os thaiföldi résztulajdonosával, Chalerm Yoovidhyával, s egyeztetett a kialakult helyzetről, valamint arról, hogyan teremthetnének végre nyugalmat és békét a csapaton és a cégen belül – írja az M4 Sport.

HORNER, Christian; BARRYMORE, Drew
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke (balra) és Drew Barrymore amerikai színésznő a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság austini futamának, az Egyesült Államok Nagydíjának otthont adó Circuit of The Americas versenypályán 2023. október 19-én - Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mire jutottak a felek. A német nyelvű média azonban úgy tudja, Christian Horner jövője volt az egyik fő téma, és az ügyben most újabb fordulat állhat be.

Az F1-Insider a cikke címében már ezt írta: 

„Fordulat a Red Bull-botrányban: Horner közel a kirúgáshoz?” 

A lap szerint az eddig Hornert védő Yoovidhya meggondolhatta magát. „Az F1-Insider olyan információk birtokába jutott, melyek szerint a thaiföldi többségi tulajdonos most mégis követheti a Red Bull GmbH osztrák kisebbség, az ügyvezető igazgató Oliver Mintzlaff és a 49%-os tulajdonrésszel bíró Mark Mateschitz tanácsát, és megválhat Hornertől” – írják.

Az osztrákok meggyőzhették Yoovidhyát, hogy amennyiben Horner továbbra is a cégnél marad, annak az egész italüzletre negatív hatása lehet,

elsősorban a meghatározó piacuknak számító Egyesült Államokban, ahol kulcsfontosságú partnerek fordíthatnak hátat nekik. Vagyis komoly összegek foroghatnak kockán.

És sportszakai szinten is kellemetlen az eset. A Red Bull Racinghez 2026-tól érkező motorgyártó, az amerikai Ford még a Horner-vizsgálat lezárása előtt jelezte, hogy nem elégedett az ügyben mutatott átláthatósággal, a múlt héten pedig kiderült, hogy a jelenlegi motorszállító, a Honda is részletes tájékoztatást vár az csapattól Horner-ügyben.

Amúgy a cikkekre reagálva a Red Bull Racing még mindig állítja, hogy Horner pozíciója biztos, élvezi a támogatást. Ezt maga az érintett is kijelentette a szombati futam után.

„Oliver Mintzlaff és a másik ügyvezető, Franz Watzlawick is mellettünk áll. Mindketten itt voltak ma, és nagyon-nagyon támogattak. Jó látni, hogy idejöttek, hogy támogassák a csapatot” – mondta Dzsiddában a Grand Prix után az angol csapatfőnök.

A korábbi Forma–1-es autóversenyző, Ralf Schumacher úgy véli, a jelenlegi körülmények mellett egyszerűen nincs más lehetőség, Hornernek mennie kell.

„Házon belül is nagyon nehéz helyzetben van. Igen, azon a véleményen vagyok, hogy Christian Hornernek vissza kéne lépnie, és igen, úgy vélem, vissza is fog lépni. Nem gondolnám, hogy ezt át fogja vészelni” – jósolta a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher testvére. A német sajtó szerint a csapatfőnököt akár már a jövő héti Ausztrál Nagydíj előtt kirúghatják a Red Bulltól.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­­­g­­ö­­s­­ ­­l­­á­­n­y­­­o­­k­ ­v­­­á­­­r­­n­­­a­k­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Reszelő Aladár
2024. március 12. 11:36
Szóval kutyára mindegy, hogy elkövetett-e bármit, vagy nem. Ha megvádolták vele és a woke sajtó számára bűnös, akkor vesznie kell. Akkor is, ha a csapat sikere múlik rajta. Ha mennie kell, akkor célszer a pereskedés elkerülni, mivel nem bizonyították hogy bűnös lenne, vagyis simán kirúgni nem lehet. Vagyis ki kell perkálni egy jó nagy adag pénzt. Ráadásul a vádak miatt lehelyezkedni is nehezebben tud majd máshol, amit az összegnek (amit majd nem hoznak nyilvánosságra), ezt is kompenzálnia kell. Szóval az történt, hogy az osztrálok elmagyarázták a thai tulajnak, hogy kavartak egy olyan botrányt, amiben az amúgy a vizsgálatok szerint ártatlan csapatvezetőt kellene eltávolítani, akivel már nyertek jópár VB címet, de annyi pénz kellene, amit már csak a tulajok tudnak összeadni.
chief Bromden
2024. március 12. 08:36
Üzleti érdekekre hivatkoznak. :D Akkor nem így intézték volna. Az meg hogy a papi beleugasson a csapat dolgaiba nonszensz.
luxusbatar
2024. március 12. 08:19
Gondolom az a baj, hogy nem egy fekete, transznemű lénykek csapta a szelet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!