Szoboszlai ismét vezér volt, a Liverpool újra vezeti a Premier League tabelláját!

2024. március 31. 17:29

Amellett, hogy Szoboszlai továbbra is kitűnő formában van, Jürgen Kloppnak összejött a 300. győzelem a Liverpoollal!

2024. március 31. 17:29
SZOBOSZLAI Dominik; DIAZ, Luis
Vámos Tamás

A Liverpool kulcsfigurái: Luís Diaz és Szoboszlai Dominik Fotó: MTI/EPA Neil Hall

A két csapat a következő összeállításban kezdte a meccset:

Liverpool: Kelleher – Bradley, Quansah, Van Dijk, Gomez – McAllister, Endo, Szoboszlai – Szalah, Dawein Núnez, Luís Diaz

Brighton: Verbruggen – Van Hecke, Dunk, Veltman – Estupinán, Gross, Baleba, Lamptey – Moder, Adingra – Welbeck

Ami érdekesség: amióta Roberto De Zerbi a Brighton menedzsere, a Pool még egyszer sem győzte le (négy mérkőzés, két győzelem, két döntetlen) vetélytársát!

És már a 2. percben jött is a „brightoni” hidegzuhany! Adingra beadása után – némi szerencsével – Dany Welbeck elé pattant a labda, a korábbi Manchester United- és Arsenal-játékos kíméletlenül kilőtte a hosszú sarkot! Liverpool – Brighton 0-1.

Az 5. percben – Szoboszlai Dominik beadása után – Darwin Núnez esett el gyanús körülmények között, a tizenhatoson belül Estupinán mellett, de nem csak David Coote játékvezető, a VAR sem látott okot a beavatkozásra.

A 9. percben Mohamed Szalah alig tekert a hosszú sarok fölé, majd a 18. percben újra az egyiptomi próbálkozott: MacAllister löbbölése után kapásból alig lőtt fölé. Egyre nagyobb fölénybe kerültek a Vörösök, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy a 27. percben össze is jött az egyenlítés! Szoboszlai szögletét Szalah fejelte középre, 

Veltman olyannyira szerencsétlenül ért a játékszerhez, hogy az a lesen tartózkodó Luís Diaz elé került, ám mivel ellenféltől kapott labda volt, a kolumbiai klasszis érvényes gólt lőtt! Liverpool – Brighton 1-1.

A 31. percben aztán ismét az Adingra – Welbeck kettős hozta rá a szívbajt a Liverpool drukkereire, ám az elefántcsontparti passzát a Brighton gólgyárosa ezúttal az oldalhálóba vágta! 

Az ellentámadás végén Szoboszlai kitűnő labdával ugratta ki a megiramodó Szalahot, ám a pontos befejezésére már nem maradt energiája; belejött a Liverpool: a következő attak végén Luis Díaz löketét védte Verbruggen.

A második félidőre még agilisabban jött ki a Liverpool. Ezt jelezte, hogy Joe Gomez beadása után MacAllister fejese alig szállt mellé, majd Endo beadása után Szalah csak azért nem tudott a kapuba fejelni – mert túl alacsonyra nőtt...

Egy érdekes statisztika 60 perc eltelte után: a mérkőzés 20 szabálytalansága közül 15-öt a Liverpool játékosai követtek el!

A 63. percben megvilllant Szoboszlai Dominik: jó 22 méterre a kaputól gondolt egyet és lövésre szánta el magát. A sistergős bomba alig kerülte el a jobb alsó sarkot, majd rögtön ezután Darwin Núnez próbálkozását hárította nagy bravúrral a Brighton holland kapusa. 

SALAH, Mohamed
Mohamed Szalah volt a nyerőember, az egyiptomi klasszis február óta először volt eredményes. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Mint később kiderült, mindez csak bemelegítés volt a Liverpool vezető gólja előtt! A mérkőzés 65. percében ugyanis 

Szoboszlai begurítása után MacAllister remekül passzolt a tizenhatoson belül álló Mohamed Szalahhoz,

 az egyiptomi pedig magabiztosan helyezett a kapuba. Liverpool – Brighton 2-1!  Az egyiptomi február óta először volt eredményes tétmérkőzésen...

A 71. percben megúszta a Brighton: egy remek hazai akció végén újra Luís Diaz volt eredményes, a VAR vonalazása után kiderült, lesről...A 75. percben egy remek kontrát vezetett a Liverpool: Szoboszlai a saját tizenhatosán belülről indította Szalahot, aki remekül passzolgatott Luís Diazzal, az akció végén a kolumbiai Verbruggenbe vágta a labdát.

A 82. percben a remekül küzdő Brighton veszélyeztetett: Gross szabadrúgása után Dunk fejesét tornázta ki a bal alsó sarokból Kelleher, majd a beívelés után újra a védő robbant be, ám a Vörösök kapusa ismét a helyén volt.

A 86. percben ismét a vendégek villantak: a csereként beálló, korábbi Liverpool-futballista, Adam Lallana villant, ám a lövése elsuhant Quansah lábai között, de a kaput is elkerülte...

A 90. percben meccsben tartotta a Brightont Verbruggen: Szoboszlai – MacAllister volt a labda útja, amely Szalahhoz került, akinek a megpattanó lövését óriási bravúrral tornázta ki a jobb alsó sarokból a holland kapus.

Mint kiderült, ez volt a mérkőzés utolsó említésre méltó eseménye, amely azt is jelenti, hogy a Liverpool újra vezeti a Premier League mezőnyét! 

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:26
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­­á­n­­y­o­­k­­ ­v­á­­r­­­n­a­­­k­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Aegopolis.
2024. március 31. 23:28
Ügyes srác, meg hát a mi kutyánk kölyke, de ettől még tény, hogy ma öten (Bradley, Quansah, McAllister, Szalah és Diaz) is jobb osztályzatot kaptak, mint ő.
pandalala
2024. március 31. 23:17
Hjarááá, Dom!!!! :-)
anegy_
2024. március 31. 21:34
Klasszis ez a srác! A mindenszarisok mi a büdös kutyafa..áért járnak ide epét hányni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!