Tiszta Szoboszlai, az Arsenal és a Brighton célkeresztjébe is bekerült, a Liverpool is akarja

2024. március 18. 20:21

A 25 éves focista játéka egy kimutatás szerint kísértetiesen hasonlít a magyar középpályáséhoz.

2024. március 18. 20:21
null

Nyitókép: Facebook/lcfc

***

Vad párhuzamot vontak brit médiumok Szoboszlai Dominik és Kiernan Dewsbury-Hall között. A Liverpool 23 éves magyar labdarúgója alapember a Liverpoolban, míg az egyelőre nem túl ismert 25 éves angol többet szerepelt a másodosztályban, mint az elsőben. Jelenleg is a Championshipben szerepel a Leicester City-vel, amelynek színeiben jól teljesített a Chelsea ellen elveszített (2-4) FA Kupa-mérkőzésen.

Az ilyenkor szokásos módon azonnal összeboronálták több neves csapattal, s hogy még jobban hangozzon a dolog: el is nevezték Szoboszlai-klónnak. A SciSports nevű adatelemző cég szerint Dewsbury-Hall 95 százalékban hasonlít a Liverpool sztárjához, Szoboszlai Dominikhoz, és a párosnak több azonos tulajdonsága van, köztük óriási labdabirtokló képességük. A magyar válogatott játékos tavaly nyáron 70 millió euróért csatlakozott a Liverpoolhoz, és ebben a szezonban eddig 7 gólt és 5 gólpasszt jegyzett,összesen 33 mérkőzésen kapott szerepet.

Ehhez képest a Dewsbury-Hall ebben az idényben 41 meccsen 10 gólt ért el és 13 gólpasszt adott. 

Úgy tűnik, készen áll a szint lépésre, már csak az a kérdés a vele szóba hozott Liverpool – Brighton – Arsenal hármasból melyik akarja jobban.

 Utóbbi korábbi játékosa, a szakértőként tevékenykedő Martin Keown bízik abban, hogy a 25 éves középpályás a következő szezonban a Premier League-ben játszik majd, attól függetlenül, hogy a Leicester feljutás vagy sem.

10 gól ebben a szezonban jó ajánlólevél. Úgy gondolom, hogy Wilfried Ndidivel egyetemben magasabban szintre kerül. Nagyon jól fejlődik, és a következő szezonban biztosan a Premier League-ben fog játszani" – fogalmazott a nowarsenal.com-nak Keown.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:20
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­g­ö­­s­­ ­l­­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­­­v­á­­r­­­n­­a­­k­­­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!