Verstappen mehet, ha menni akar – mondja a Red Bull botrányba keveredett csapatfőnöke

2024. március 13. 23:00

Christian Horner nem kötné az energiatialos istállóhoz a pilótát, de nem érti miért akarna egyáltalán elmenni.

2024. március 13. 23:00
Szahír, 2024. február 29.
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíjának elsõ szabadedzésére a szahíri versenypályán 2024. február 29-én. A szezonnyitó futamot március 3-án rendezik.
MTI/AP/Darko Bandic

Tovább folyik a belső hatalmi konfliktus a 20. Formula-1-es idényét rögtön egy kettős győzelemmel indító Red Bull Racing istállónál. A vezess.hu cikke szerint a zaklatási botrányba keveredett (majdbelső vizsgálatot követően felmentett, de lehet, hogy mégis távozó)  csapatfőnök, Christian Horner is megszólalt a pletykákról, miszerint amennyiben ő marad, Verstappen átigazolhat a Mercedeshez

A hírek szeront a Mercedes bármikor örömmel szerződtetné a háromszoros világbajnokot, aki jelezte, hogy amennyiben a Red Bull-motorsportfőnök Helmut Marko megy, ő sem marad tovább. Marko korábbn azt mondta, „szemernyi kétsége” sincs afelől, hogy a Mercedes bepróbálkozik náluk – Meg lennék lepve, ha nem ez történne, de Max nagyon lojális pilóta” – fogalmazott. 

A Red Bull osztrák vezetői, valamint Verstappenék által megbuktatni kívánt, de az energiaital-márka jelenleg is 51%-os többségi tulajdonosának számító thai Yoovidhya család által támogatott Horner világos kijelentést tett Verstappen esetleges elengedésével kapcsolatban. A csapatőnök úgy fogalmazott,

„Olyan ez, mint bármi az életben: senkit nem lehet maradásra kényszeríteni egy darab papírral. Ha valaki nem szeretne ennél a csapatnál dolgozni, akkor nem fogjuk erővel, az akarata ellenére itt tartani.

 Ez ugyanúgy érvényes egy gépkezelőre, tervezőre vagy pénzügyi háttérdolgozóra. A csapatnál való munka elkötelezettséget és szenvedélyt kíván. Maxban megvannak ezek, láthattuk már, amióta 18 éves kora óta itt vezet”

Hozzátette: „Max irányából minden a legnagyobb rendben, kiválóan dolgozik a csapatnál. Nincs feszültség, nincs stressz, jól látható, milyen laza mindenkivel a garázsban. Ez aztán a pályán nyújtott teljesítményében is megmutatkozik. Nézzék, meggyőződésem, hogy bármelyik F1-es csapat a legnagyobb örömmel fogadná őt. Persze ahogy Toto [Wolff, Mercedes-csapatfőnök] is mondta, a legjobb pilóták a legjobb autóban szeretnének ülni. Mi egy csapat vagyunk, Max most épp az 56. futamgyőzelmét, a 100. dobogós helyezését érte el velünk. Persze soha ne mondd, hogy soha – ha egy pilóta nem akar egy csapatnál lenni, elmegy máshova, de én nem tudom elképzelni, hogy miért akarna valaki távozni innen”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Lehetséges azonban, hogy az egész kérdés gyorsan tárgytalanná válik, mert Verstappen helyett a Red Bull Racing Hornert bírja távozásra. A háromszoros Forma-1-es világbajnok Verstappen jelenlegi szerződése 2028-ig érvényes.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­­n­y­­o­k­ ­­v­á­r­­­n­­­a­­­k­­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
iimre
2024. március 14. 12:47
"Swansea2688 március 14. 09:14 Ezt a rohadt sexykittyt meg nem igaz, hogy nem lehet kirúgni innen! Olyan bonyolult írni egy algoritmust (…) Vagy ez meghaladja a Mandiner informatikusainak a képességeit? " Minden meghaladja a képességei(ke)t. Valami lelkes középiskolás amatőr írhatta a fórummotort, ez látszik • az állandó bejelentkezési macerán • az üzenetek időrendi/fordított sorrendbe rakási összekavarodásán/ismétlődésén • vagy a 404-es hiba véletlenszerű előkerülésén, amit a címsor végéhez hozzáadott "%23kommentek" toldalék okoz. Röhej…
Swansea2688
2024. március 14. 09:14
Ezt a rohadt sexykittyt meg nem igaz, hogy nem lehet kirúgni innen! Olyan bonyolult írni egy algoritmust, amelyik letilt minden olyan regisztrációs kísérletet, amelyikben szerepel ez a név? Mert csak n+1 numerikus karakterekkel számozgatja magát egyre följebb a kis rohadék. Esetleg blokkolni azokat a hozzászólásokat, amelyikben, eper, forró lányok, cum4.fun szerepel? Vagy ez meghaladja a Mandiner informatikusainak a képességeit?
Swansea2688
2024. március 14. 09:10
20-30 év alatt egy nézhetetlen kabarévá züllesztették a Forma-1-et (is).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!