A Honvéd-legenda kifakadt: A szakma ne púderezzen, a játékosok ne alibizzenek, szerezzük vissza együtt a klub identitását!

2024. április 08. 11:56

Kovács Kálmán a közösségi oldalán is megnyilvánult, de a legfőbb gondolatait a Szeged-Csanád Grosics Akadémia előtti szurkolói demonstráción is ismertették a drukkerek.

2024. április 08. 11:56
KOVÁCS Kálmán
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: ripost.hu

***

A másodosztályban is csupán vergődő Budapest Honvéd elkeseredett szurkolói a vasárnapi, Szeged Csanád elleni bajnoki előtt tartották meg összejövetelüket. Azt, hogy a fanatikusok nem egy hirtelen ötlettől vezérelve gyűltek össze, jelzi: már hetekkel ezelőtt meghirdették a demonstrációt. 

Hangzatós mottót is kitaláltak: „A foci játék, a Kispest nem!” Az összejövetel egyik fő pontja volt, hogy a drukkerek a klub jelenlegi vezetői távozását követelték. Ez olyannyira időszerű, hogy a közelmúltban több helyen is megjelent, miszerint_ tulajdonosváltás előtt áll a klub. 

A tüntető Honvéd-szurkolók elsősorban a klub jelenlegi tulajdonosait tartják felelősnek a gyenge szereplésért Fotó: 1909foto.hu

Mivel ez a Szeged Csanád elleni mérkőzésig nem történt meg, nem is maradt el a drukkerek tiltakozó akciója. Az eseményen ugyan nem jelent meg, de az egyik vezérszurkoló tolmácsolta a klublegenda, Kovács Kálmán gondolatait. 

Az 56-szoros válogatott, a Bp. Honvéddal öt bajnoki címet szerző támadó többek között a következőket fogalmazta meg: 

A tulajdonosok ne a kifogások keresésével, a szurkolók félrevezetésével, majd előlük való bujkálással, a szurkolók ne a tulajdonosi teendőkkel és a sportszakmai kérdésekkel, a „legendák” ne a VIP-ellátásuk javításával foglalkozzanak

, a menedzsment ne csak a kommunikációban akarjon nagy klubot csinálni, a szakma ne púderezzen, a játékosok pedig ne alibizzenek! Tegyék ki szívüket-lelküket a pályára! Ha a szurkoló ezt tapasztalja, akkor még a gyengébb teljesítményt is elfogadja. Persze ez nem lehet tartós állapot, mert ez a Honvéd: Puskás, Bozsik, Tichy, Bicskei, Pintér, Kozma, Garaba, Sikesdi, Détári Pisont, klubja. Itt, ez a szint a jogos elvárás, ez a mérce!"

A jövővel kapcsoltban Kovács az alábbiakat üzente meg:

„A legnagyobb előttünk álló feladat: szerezzük vissza együtt a klub identitását! Jó lenne újra tudni, kik voltunk, kik vagyunk, honnan jöttünk, hova tartunk és mit, miért csinálunk! 

Hallgassuk meg egymást és merjünk őszinték lenni! Minden helyzetben adjuk meg egymásnak a tiszteletet, akkor is, ha nagyon nem értünk egyet!

 Megtehetjük, mert mi összetartozunk, mi, honvédosok voltunk vagyunk és leszünk, míg a nagy játékvezető végleg le nem fújja mindannyiunk saját meccsét.De addig egyetlen dolog fontos: csak a Honvéd!”

S hogy mennyire aktuális volt a szurkolói demonstráció, csupán egy adalék: a Szeged Csanád-Grosics Akadémia a Bozsik Arénában győzte le 1-0-ra az immár 12. helyre csúszó Budapest Honvédot...

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­ ­­l­­­á­­­n­y­­­o­­k­­ ­­­v­á­­­r­­n­a­­­k­­­ ­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
altona-2
2024. április 08. 20:57
Mocskos szemét bundacsapat, rohaggyon +!
EX_Terminator
2024. április 08. 17:59
Meg pont annyira, mint az hogy a blokkolás lehetősége a minimális elvárás megmondtam OLYAN SOHA NEM LESZ HOGY EZEKET A FÉRGEKET MEGTŰRÖM. Ehelyett viszont belehazudtatok a pofánkba. És aztán azt képzelitek hogy emberszámba lesztek véve, szóra, és figyelemre méltatva. BÁRMI MÁSOK IS LEHETTEK MINT A CIPŐM TALPÁRA RAGADT KUTYASZAR.
galancza-2
2024. április 08. 12:25
kovi kálmi fogja be a pofáját. ő is futballgyilkos, bundázó, mixelő patkány. neki is meg van a szerepe a magyar foci tönkretevésében. Sokan betegesen nagy játékosnak tartják őt a mai napig. A válogatottban tétmeccsen összesen 4 gólt lőtt, azokat is rendkívül gyenge csapatoknak. kálmi komoly tétmeccsen soha,azaz soha nem játszott jól. Volt két jó éve franciáknál, aztán kifulladt, és évente, félévente váltogatta a csapatokat 27 éves korától. 2016-ban elképesztő aljassággal megmagyarázta hogy az eb-re jutásunk a magyar "szakma" érdeme, és Storcknak nincs is köze az eb részvételünkhöz. A kispesti szurkolók ezen felül gondolkozzanak el azon hogy milyen boldogok voltak amikor Hemingvéj eladta a csapatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!