Az Arsenal játékosa bevonulna az ukrán seregbe, ha megkapná behívóját

2024. április 05. 16:30

Hozzátette, hogy vannak korábbi iskolatársai, akik a fronton harcolnak.

2024. április 05. 16:30

Nyitókép: Adrian DENNIS / AFP

Az Arsenal labdarúgója, Olekszandr Zincsenko azt mondta, elhagyná az Egyesült Királyságot, hogy Ukrajnában harcolhasson, ha behívják – írta meg a BBC. Zicsenko a 2022-es orosz invázió óta mintegy 1 millió fontot adományozott a hazájában élők megsegítésére. Azt mondta, Ukrajna „pajzzsá” vált Európa számára, és további támogatásra szólított fel.

Szerdán az ország elnöke aláírta azt a törvényt, amely 27-ről 25 évre csökkenti a katonai mozgósítási korhatárt. Ez lehetővé tenné az ország számára, hogy több embert hívjon be a tartalékok feltöltésére. Ez azt követően történt, hogy Volodimir Zelenszkij elnök decemberben azt mondta, hogy az országnak 500 000 katonával több mozgósításra lenne szüksége. A BBC Newsnight megkérdezte a labdarúgót, hogy válaszolna-e egy harci behívóra, ha több értéket látna ebben, mint abban, hogy maradjon a Premier League-ben futballozni.

„Azt hiszem, ez egyértelmű válasz. Mennék”

 – mondta.

Hozzátette, hogy vannak korábbi iskolatársai, akik a fronton harcolnak.

„Nehéz megérteni, hogy nemrég még egy iskolába jártunk, a játszótéren vagy a futballpályán játszottunk, most pedig nekik kell megvédeniük a hazánkat” – tette hozzá. 

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:49
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­g­­ö­­­s­ ­­­l­­á­n­­y­­­o­k­ ­v­­á­­­r­­­n­­­a­k­­ ­­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
yes_we_can
2024. április 07. 02:04
Ha.
Csányi Gyuri
2024. április 06. 20:58
A pénzének szerintem jobban örülnek.
gebsi1
2024. április 05. 22:29
A nagy pofájú gyerek, Angliából, zsebében kitömött pénztárcával, egészen biztos hogy jelentkezne a legelső vonalba és véletlenül sem irodai szolgálatra a hátországban..........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!