Hiába ontja a gólokat, az évtized lúzere lehet Münchenben Harry Kane!

2024. április 09. 05:29

Az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-párharc az utolsó lehetősége lesz az angol csatárnak és a Bayern Münchennek, hogy megmentse a szezonját!

2024. április 09. 05:29
Szabó Péter

Fotó: Tom Weller/dpa Picture-Alliance via AFP

Emlékezhetünk rá, hogy milyen elhúzódó szappanopera végén és mekkora győzelmi reményekkel szerződött tavaly nyáron Münchenbe Harry Kane, aki azért érkezett a bajor fővárosba, hogy pályafutása során végre nyerjen valamit a csapatával. Úgy néz azonban ki, hogy elég egy Xabi Alonso vezette, Bayer Leverkusen által futott csodaszezon, és máris sokan az évtized lúzereként tekintenek a kiváló angol támadóra, akin a nyelvüket köszörülik.

Kane ugyanis hosszú szezonokon keresztül tette becsülettel a dolgát Londonban, ontotta a gólokat, miközben türelmesen várt a jól megérdemelt diadalra, de végül megelégelte a Tottenham Hotspur krónikus nyeretlenségét, és lépett.

Sok hűhó semmiért

Az angol válogatott 30 éves csatársztárja a londoni gárda színeiben több mint egy évtizeden át szórta a gólokat, 435 mérkőzésen 280 alkalommal volt eredményes a csapat mezében – ő vezeti a klub összesített góllövőlistáját,

nyert három gólkirályi címet a Premier League-ben, megválasztották négyszer az év legjobbjának, a Spurs azonban a parádés termelés ellenére a közelébe sem ért a trófeáknak.

Egyetlen BL-döntő adott reményt, de 2019-ben azt is elbukta a csapat Madridban a Liverpoollal szemben. A bajnokságban a legközelebb a 2016-2017-es szezonban voltak az aranyéremhez, de végül az Antonio Conte vezette Chelsea hétpontos előnnyel célba ért.

Milyen a sors, mindez elmondható az angol válogatottról is, ahol 62 találatával szintén minden idők legjobb gólszerzője, de itt is „csak” egy vb-gólkirályi cím és egy Eb-finálé jött össze. Azt a döntőt ráadásul éppen a Wembley-ben bukták el az angolok Olaszország ellen. A csapatkapitány Harry Kane volt.

A tinédzserkorú kölcsönjátékos

Ezzel a csalódást keltő sorozattal betelt a pohár a kiváló támadónál és hosszas mérlegelés után új kihívások elé nézett. Miután évek óta csábította a két manchesteri gigász, lett volna lehetősége a szigetországban maradni, ő azonban úgy döntött, hogy nem akar a közvetlen riválisokhoz csatlakozni, és klubja sem szerette volna valamelyik hazai ellenfelét erősíteni. A Spurs dörzsölt klubelnöke, Daniel Levy rétestésztaként nyújtotta az alkudozást, de a Robert Lewandowski távozása óta minőségi középcsatárt kereső Bayern München végül tavaly nyáron csak leszurkolta a Kane-ért kért 95 millió eurót.

Az a bajor sztárklub, amelyet előszeretettel becéznek FC Hollywoodnak, amely rendszeresen elszipkázza a riválisok legjobbjait, legyen az akár dortmundi, akár lipcsei játékos, és amely zsinórban 11 bajnoki címet húzott be Németországban. A szakírók általában már az augusztusi Bundesliga-rajt előtt elkezdik „gravírozni” cikkeikben Thomas Müllerék újabb aranyérmét. A megelőlegezett bizalomnak azonban van némi alapja, mert a Bayern legutóbb a 2011–2012-es szezonban nem hódította el a salátástálat. Érdekesség, hogy Harry Kane abban a szezonban még az angol másodosztályban, a Championshipben szereplő Millwall tinédzserkorú kölcsönjátékosa volt...

Nem hagyta Angliában a góllövőcipőjét

Az angol csatár müncheni kalandja az előzetes jóslatoknak megfelelően indult, nem maradt adós a gólokkal, a 28 mérkőzésen szerzett 32 találatával toronymagasan vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, nem is az a kérdés vele szemben, hogy elhódítja-e újabb aranycipőjét, inkább az, megdönti-e elődje, Lewandowski 2020–2021-es szezonjának 41 gólos rekordját!

Ezt is ajánljuk a témában

Beilleszkedés ide vagy oda, egyénileg nem lehet panasz Kane-re a Bayernnél, a klub belső problémái és vezetői válsága azonban rányomta a bélyegét a csapat idei szezonjára. Mint ismert, Thomas Tuchel és állandó segítője, Lőw Zsolt munkáját megköszönték, nyártól nem ők folytatják a munkát a bajorokkal, és miután a bajnoki címért való versenyfutásban 16 pontos hátrányban vannak a 41 mérkőzés óta veretlen leverkuseniekkel szemben, a gyógyszergyári gárda már a héten bajnok lehet! A bajnokság elúszott, a kupából még ősszel kiestek, így

Kane-nek egyetlen esélye maradt arra, hogy megmentse a szezonját és végre trófeát nyerjen: a Bajnokok Ligája.

Az Arsenal elleni negyeddöntő előtt abba mindenképp kapaszkodhat, hogy a statisztikái kifejezetten jók az egykori városi rivális elleni meccseken. A 19 találkozón szerzett 14 gól és három gólpassz bizakodásra adhat okot, de ennél több reménye nem nagyon lehet Kane-nek. A Bayern és az Arsenal jelenlegi formáját tekintve nem a németek a továbbjutás esélyesei.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

1. FC Heidenheim - Bayern Munich
Harry Kane és a Bayern München számára már csak a Bajnokok Ligája-trófea elérhető ebben a szezonban – a negyeddöntőben az Arsenal lesz az ellenfél
Fotó: Tom Weller/dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:48
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­l­­­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­­ ­­v­­á­­­r­n­a­­k­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Batman007
2024. április 09. 10:55
Te kiszállhatsz a Tottenhamból de a Tottenham nem száll ki belőled.
szintetikus
2024. április 09. 07:49
Magyar Péter leépítette a Bájer Müntyhent!
Egyszeriember
2024. április 09. 07:27
Nincs mese, ha bajnok akar lenni, válassza az igazi egycsapatos bajnokságot: a Fradiba kell mennie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!