Készül a Fradi-fieszta

2024. április 19. 19:03

Szombaton bebiztosíthatja sorozatban a 6. bajnoki címét a Ferencváros labdarúgócsapata az NB I-ben.

2024. április 19. 19:03
Budapest, 2023. december 14.
A Ferencváros játékosai és szurkolói ünnepelnek, miután a csapat 1-1-es döntetlent játszott a Fiorentina ellen a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. december 14-én. A Ferencváros második helyen jutott tovább a csoportból. 
MTI/Kovács Tamás

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Még öt forduló van hátra az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonjából. Címvédő és listavezető Fradi szombaton 17 órakor a Kisvárdát fogadja a Groupama Arénában. A zöld-fehérek jelenleg 14 pontos előnnyel vezetik a tabellát a második Paks előtt, s 15-tel állnak jobban a harmadik Fehérvárnál. A paksiak szombaton 14.30 órakor játszanak a Puskás Akadémia otthonában, míg a fehérváriak vasárnap 16 órakor fogadják a ZTE-t.

A Paks korábban játszik, mint az FTC, és ha nem nyer, akkor kiszáll a versenyfutásból, a vasárnap pályára lépő Fehérvárnak is van még matematikai esélye az első hely megszerzésére, bár a valóságban erre azért minimális a sansza.

Ha a Ferencváros szombaton legyőzi a Kisvárdát, akkor nem kell tovább számolgatni, biztosan bajnok. 

Ha így történik, a Paks győzelme esetén is megmaradna a 14 pontos előnye, s mivel már csak négy forduló lesz hátra, így behozhatatlan pontkülönbsége lenne a tolnaiakkal szemben. Bajnok lesz akkor is az FTC, ha döntetlent játszik a Kisvárdával, és a Paks nem nyer Felcsúton. A Pakssal szemben ugyancsak megmaradna a minimum 14 pontos előnye, míg a Fehérvár csak legfeljebb 13 pontra tudna feljönni négy fordulóval a vége előtt, s az eggyel több mint amennyit még szerezhetne a Vidi. Vereség esetén úgy lehet aranyérmes a Fradi, ha sem a Paks szombaton, sem pedig a Fehérvár nem nyer másnap. Szóval, nagyon új néz ki, alakul a Fradi-fieszta szombatra.

Közben a Sportál arról ír, nagy jövés-menés várható a zöld-fehéreknél a nyáron. Hivatalosan eddig csupán Lisztes Krisztiánról tudható, hogy távozik, a német Eintracht Frankfurt játékosa lesz. Az is borítékolható, hogy a keretből januárban kitett Owusu Kwabena és Anderson Esiti egyaránt elmegy, de hogy mikor és melyik csapathoz, még nem tudni. A sportoldal szerint rajtuk kívül 

Amer Gojak, Ismail Aaneba, Alekszandar Pesics, Muhamed Besic is a távozók között lehet. 

Főleg, hogy Pesics esetében tudjuk, magatartásbeli problémák miatt március 18-án kitették a keretből, s habár ő úgy fogalmazott, a szituáció nem volt komoly, azóta sem történt változás az ügyében, Dejan Sztankovics pedig nem az a típusú edző, aki meggondolja magát.

Amúgy a bosnyák középpályás Besicnek lejár a szerződése, és állítólag a klub nem kíván hosszabbítani vele. A jelenleg sérüléssel bajlódó, de egyébként kulcsjátékosnak számító Samy Mmaeénak és Henry Wingónak szintén kevés van hátra a szerződéséből, így elképzelhető, hogy mindketten szabadon igazolhatóként távoznak a nyáron.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­s­ ­l­­á­­n­­y­­­o­­­k­­ ­v­­­á­­r­­n­­a­k­­­ ­­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. április 23. 18:11
Nerencváros…🤮
italosiparos
2024. április 20. 06:04
Ismét bajnokok leszünk!A kupát is behúzzuk!Hajrá Fradi!
Halder_1899
2024. április 19. 19:17
HAJRÁ FRADI !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!