Magyar Kupa: a Kisvárda jutott elsőként az elődöntőbe

2024. április 02. 22:04

A nyírségiek hazai pályán 3–2-re győzték le az MTK-t a negyeddöntőben.

2024. április 02. 22:04
null

Nyitókép: Kisvárda FC Facebook

A bajnokságban roppant gyengén szerepel az idén a Kisvárda labdarúgócsapata, csoda lenne, ha sikerülne bennmaradnia az OTP Bank Ligában. A Magyar Kupában azonban még versenyben van az együttes, igaz, a sorsolása eddig elég könnyű volt. A Pilisi LK, az Unione FC, majd a Tiszakécske után azonban komoly riválissal, a szintén első osztályú MTK-val találkozott kedden a negyeddöntőben. A hétvégén az NB I-ben hazai pályán a Debrecentől 3–1-es vereséget szenvedő várdaiak kezdőcsapatában nyolc helyen változtatott Feczkó Tamás vezetőedző.

„Bízunk a győzelemben, amely gyógyírt jelenthetne a bajnokságban elszenvedett sebeinkre. És bízom azokban is, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, de most sor kerülhet a játékukra” – fogalmazott a kisvárdai mester a találkozó előtt, és már a meccs elején úgy tűnt, hogy jól döntött. Aleksandar Jovicic fejesgóljával a 8. percben vezetést szereztek a hazaiak. Még az első félidő feles sem telt el, s a 21. percben már 2–0-a volt a Kisvárdának, egy szép kontra végén Milos Szpaszics lőtt a kapuba. Az első játékrészben még mindkét csapat szerezett egy-egy gólt, de egyik sem volt szabályos, ezért Bogár játékvezető nem adta meg egyiket sem.

A szünet után negyedórával Bognár István találatával szépített az MTK, majd Hei Viktor (aki hét évet játszott Kisvárdán) bombájával az egyenlítés is összejött a kék-fehéreknek, ám a vége előtt pár perccel Jovicic mesterien fejelt a jobb sarokba, így a hazaiak 3–2-re győztek és ünnepelhettek. A Kisvárda a kupatörténelme során ezt a kört, a negyeddöntőt eddig egyszer vette sikeresen, 2021-ben a későbbi győztes Újpest állította meg a négy között. Három év után most megint ott vannak a nyírségiek az elődöntőben.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­ö­­­g­­­ö­s­­ ­­l­á­­n­y­o­­­k­­­ ­­v­­á­r­­n­­a­­­k­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
italosiparos
2024. április 03. 16:39
Nem szurkoltam a Várdának,de örülök hogy kiesett az MTK.Remélem jövőre az első osztályból is kiesnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!