Nagyon megverték a Chelsea-t, és a Premier League élére lőtték magukat az Ágyúsok

2024. április 23. 22:55

Az Arsenal 5-0-ra nyert a vendég londoni együttes ellen, ezzel ismét vezeti az angol bajnokságot.

2024. április 23. 22:55
SAKA, Bukayo

Nyitókép:  MTI/EPA/Neil Hall

Óriási verseny alakult ki a Premier League utolsó fordulóiban az Arsenal, a Liverpool és a Manchester City között, és a kedd esti pillanatfelvételen orrhosszal vezetnek a bajnokság 34. fordulójában a Chelsea-t a földbe döngölő Ágyúsok. Az Arsenal vasárnap a Wolverhamptont győzte le idegenben, most pedig a 9. helyen álló londoni kékeket látta vendégül, méghozzá 5 gombóccal. 

Persze egyértelmű volt, hogy Mikel Arteta együttese az esélyesebb, de az angol bajnokságban tényleg bármelyik csapat megverheti bármelyiket – ahogy ezt másfél hete a Crystal Palace is bizonyította a Liverpool kárára. A Chelsea ráadásul nincs rossz formában, hiszen két döntetlen mellett három győzelem az utolsó öt meccsük mérlege, többek közt a Manchester Unitedet is legyőzték 4–3-ra április elején. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ebbe viszont most nagyon beleszaladtak. Az Arsenal az első félidőben még csak egy góllal vezetett Leandro Trossard révén, aztán a második játékrész első negyedórájában rúgtak gyorsan még hármat – Ben White után Kai Havertz duplázott. Az Arsenal ezzel a Premier League élére ugrott, 77 pontjával vezeti a pontversenyt a 74 pontos Liverpool előtt, Szoboszlaiék még behozhatják őket, de akkor nyerniük kell szerdán a városi rivális Everton vendégeként. 

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Real ellen tizenegyesekkel kiesett Manchester City-t viszont jobban áll mindkét csapatnál, hisz két meccsel kevesebbet játszott, és így is 73 pontja van, azaz őket csak úgy győzhetik le, ha Guardiola együttese pontokat veszít a végén. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:40
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­­­g­ö­s­­­ ­­­l­­á­­­n­y­­­o­k­­­ ­­v­­­á­­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!