Remek hangulat, telt ház, sima Fradi-győzelem Diósgyőrben

2024. április 03. 22:22

Hiába a nagy fogadkozás, a DVTK meg sem tudta szorongatni a Fradit.

2024. április 03. 22:22
GERA Dániel; KRISTOFFER Zachariassen
Vámos Tamás

Nyitókép: Kristoffer Zachariassent (jobbra) nem tudták tartani a diósgyőri játékosok Fotó: fradi.hu

***

A két csapat a következő összeállításban kezdte a találkozót:

DVTK: Odincov – Bényei, Lund, Szatmári, Stephen – Gera D. Holdampf, Vallejo, Pozeg Vancas – Acolatse, Jurek

FTC: Varga Á. – Botka, Cissé, Wingo, Ramírez – Maiga, Ben Romdhan – Zachariassen, Abu Fani, Szevikjan – Kodro

A leginkább várt Magyar Kupa-negyeddöntőt fantasztikus hangulatban, 12 ezer drukker előtt rendezték meg, érdekesség: a Debrecen elleni MK-meccsen kiállított Dejan Sztankovics helyett a két másodedző, Nenad Szakics és Leandro de Almeida irányította a zöld-fehéreket.

Ahogy szaknyelven szokták emlegetni: tapogatozó játékkal kezdődött a mérkőzés. A 6. percben Abu Fani kétszer is főszereplő volt: először az asszisztja után Zachariassen került helyzetbe, aki a kimozduló Odincovba vágta a labdát, majd az izraeli légiós kapura ívelését könnyedén fogta a hazaiak ukrán hálóőre.

A 12. percben Kodro korán örülhetett első ferencvárosi góljának, hiszen lesről talált be.

Egészen a 22. percig kellett várni az első diósgyőri lehetőségre: a korábbi fradista, Gera Dániel megpattanó lövését azonban könnyedén hárította Varga Ádám. A 25. percben – ki más? – Abu Fani volt újra a főszereplő, de tekerését Odincov magabiztosan fogta.

Hosszú futballcsend után a 37. percben megtört a jég:

 az egyre többet kezdeményező FTC megszerezte a vezetést. Abu Fani beadását Kristoffer Zachariassen fejelte a rövid sarokba. DVTK – Ferencváros 0-1!

DVTK-SZURKOLÓK
Remek volt a (futball)hangulat Diósgyőrben Fotó: dvtk.eu

A félidő végére egyre feszültebbé vált a mérkőzés, Andó-Szabó Sándornak másfél percen belül háromszor is elő kellett kapnia a sárga lapot; mindez annak is köszönhető volt, hogy egy-két tüske – kissé érthetetlenül – megtorlatlanul maradt...

A második játékrész elején rögtön növelte előnyét a zöld-fehér csapat: mindössze 25 másodperc telt el, amikor az elmélázó hazai játékosok között Abu Fani (...) adta be a labdát, amelyet Stephen még kifejelt, ám éppen Kristoffer Zachariassen elé, aki mellre vette, és közelről magabiztosan lőtt a hálóba. Diósgyőri VTK – Ferencváros 0-2!

Az 51. percben Pozeg Vancas – Jurek összjáték után a szlovén légiós beadását Varga Ádám könnyedén húzta le. Gera Dániel – jobb híján – a kapufát rugdosta dühében. Rá két percre Acolatse próbálkozott, de a labda ezúttal is Varga zsákmánya lett.

A 62. percben a higany mozgású Szevikjan kiszorított helyzetből is remekül adott be, Zachariassen pattogós próbálkozását Odincov könnyedén fogta.

A 69. percben hármas cserére szánta el magát a Ferencváros szakmai stábja: a továbbra is gyenge formát mutató Kenan Kodrót Varga Barnabás, a duplázó Kristoffer Zachariassent Marquinhos, míg a jól mozgó Edgar Szavikjant Adama Traoré váltotta. Mindezt csak azért említjük meg, hogy jelezzük: a bajnokcsapatnál ilyen, átlagon felüli képességű klasszisok vártak a bevetésre... 

A 72. percben az egyébként kissé indolensen játszó Gera Dániel ezúttal megvillant: remek beadását Szabó Levente éppen hogy mellé lőtte! Válaszul Maiga kellemetlen bombáját csak kiütni tudta Odincov.

Mohammed ABU FANI
Abu Fani (jobbra) mérlege: két gólpassz, remek játék! Fotó: dvtk.eu

A félidő második felére alaposan feljavuló hazaiak többet birtokolták ugyan a labdát, de helyzetet csak elvétve tudtak kialakítani. Ilyen volt a 84. percben Szatmári lövése, amelyet eldőlve hárított a Fradi kapujában egyre magabiztosabbá váló Varga Ádám.

A hosszabbításban Abu Fani majdnem megkoronázta eddigi teljesítményét, éles lövése alig kerülte el a Diósgyőr kapuját. Ez volt a negyeddöntő utolsó említésre méltó jelenete, a Fradi teljesen megérdemelten jutott a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé.

 

 

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­ ­l­á­­­n­­­y­­­o­­­k­­­ ­­v­­­á­r­­n­­a­­­k­ ­­r­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. április 04. 07:46
szokás szerint tróger bugris módon fociztak andó-szabó több sárgát is kioszthatott volna a fradikának, de láthatóan az öltözőben felejtette a lapokat, hülye arrogáns muszlimok niggerek és niggerek olyanok mint a mocskos szerb edzőjük hiába vezettek utána elkezdtek arcoskodni ahogy a speaker mondta a "fővárosiak" vegyétek tudomásul nem "vidéken"hanem az ország más városaiban utálják a fradikát és "kuleba" gábort mint a szart és ettől a fidesz megítélése is negatív lesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!