Topligás szerződést érhet a magyar válogatottság – sajtóhírek szerint már alá is írt!

2024. április 11. 20:48

A német második ligából az élvonalba szerződhet a nemzeti csapatunkban márciusban debütált védő.

2024. április 11. 20:48

Nyitókép: Magyar Nemzet/Mirkó István

***

Kevés az esély rá, hogy a másodosztályban a 7. helyen álló Hertha BSC feljusson az élvonalba, mégis két Dárdai szerepelhet ősztől a Bundesligában. Mint beszámoltunk róla, a három testvér közül a legkisebb, Bence a Wolfsurban folytatja majd a pályafutását. A legfrissebb hírek szerint a középső testvér, Márton is az első osztályba kerül – az Augsburg szeretné leigazolni.

Ezt is ajánljuk a témában

Komolyan gondolják

A Bild információi szerint a 7. helyen álló, a nemzetközi szereplés jogáért versenyben lévő Augsburg olyan elszántan érdeklődik a 22 éves játékos iránt, hogy akár kétmillió eurót is fizetne a Herthának a védőként és védekező középpályásként is bevethető 22 éves játékosért – szemlézte a Nemzeti Sport. A német lap megjegyezte, Dárdai Mártont az a Babacar Wane ajánlotta a csapat figyelmébe, aki jelenleg az Augsburg játékosmegfigyelője, de korábban a Herthánál dolgozott hasonló pozícióban és jól ismeri a magyar labdarúgó képességeit. Meg nem erősített információk szerint már alá is írták a felek a megállapodást.

Válogatott belépő

Mozgalmas időszakot él Dárdai Márton, aki márciusban debütált a felnőtt magyar labdarúgó-válogatottban: a törökök ellen bő 20 percre cserélte be Marco Rossi, aki szintén a belső védő hármas tagjaként a koszovóiakkal szemben a teljes mérkőzésen lehetőséget adott a Magyarország iránt elkötelezett játékosnak. A Transfermarkt decemberben 2,5 millió euróra (1 milliárd forintra) becsülte az értékét, amit nyilván növelt a válogatottbeli szereplése. A 188 centiméter magas játékos belső védőként és védekező középpályásként is bevethető. 

Ezt is ajánljuk a témában

Német iskola

Dárdai Márton testvéreihez hasonlóan Berlinben született, ahol édesapjuk, Dárdai Pál játszott és edzősködik, jelenleg is a Hertha vezetőedzője. Dárdai Márton még négy évvel ezelőtt került a berliniek felnőtt keretéhez, azóta 70 mérkőzésen egy gólt és négy gólpasszt jegyzett a csapatban. Játszott már a Bundesligában, három szezon alatt összesen 41 alkalommal. A német korosztályos válogatottakat erősítette a ballábas tehetség, aki végigjárta a ranglétrát. 2022-ben a Magyarországot 4-0-ra verő együttesben lépett pályára, 2023 nyarán még az U21-es Európa-bajnokságon szerepelt. S immár Magyarország színeiben célozza meg a felnőtt EB-kerettagságot.

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­­g­ö­­­s­­ ­l­á­n­­­y­­­o­­k­ ­­­v­­­á­­­r­n­a­­­k­­­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
chief Bromden
2024. április 12. 07:59
Lehet még előbb-utóbb harmadosztály belőle a Dárdaiak nélkül.
Interista
2024. április 12. 06:12
A Hertha egy süllyedő hajó. Dárdai család is menekül onnan. Palit mindig palira veszik, és ezt már unja. A Bundesliga 1 jó erőfelmérő lesz Marcinak. Az Augsburg fejlődő csapat. Nem mondanám játékos temetőnek. Ha ott is bizonyít, akkor van még feljebb is. Hajrá, Marci
kukasmacska
2024. április 11. 21:42
Megint egy ostoba cím. HA szerződtetik, akkor azért szerződtetik, mert a klubjában jól játszik. Semmi köze az esetleges szerződésének a magyar válogatottbeli bemutatkozáshoz és az ott nyújtott teljesítményhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!