Schäfer Andrásék bennmaradtak az első osztályban

2024. május 18. 18:18

A német Bundesliga első osztályának utolsó fordulójában az Union Berlin hazai pályán győzte le a Sallai Rolanddal felálló Freiburgot, így nem kell osztályozót játszania.

2024. május 18. 18:18
SCHÄFER András

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

 

A bajnoki cím már hetekkel ezelőtt eldőlt Németországban, és szombaton az is kiderült, hogy a Bayer Leverkusen labdarúgócsapata veretlenül nyerte meg a Bundesligát. A piros-feketék az utolsó, 34. fordulóban hazai pályán 2–1-re verték az Augsburgot. Ennél a meccsnél számunkra sokkal érdekesebb volt, hogy mire megy egymással a két magyar válogatott futballista csapata az Union Berlin–Freiburg mérkőzésen. 

A hazaiaknál Schäfer András, a vendégeknél Sallai Roland volt ott a kezdőben. 

A fővárosiaknak mindenképpen győzniük kellett ahhoz, hogy reménykedhessenek a biztos bennmaradásban. Az izgalmas meccsen a berliniek a hosszabbításban Janik Haberer góljával győztek 2–1-re, és mivel a VfL Bochum 4–1-re kikapott a Werder Bremen otthonában, így a bochumiaknak kell osztályozót játszaniuk az Union helyett.

Az év blamáját a címvédő Bayern München mutatta be, amely az utolsó fordulóban bukta el a második helyét. A távozó Thomas Tuchel vezetőedző és Lőw Zsolt másodedző csapata Hoffenheimben kapott ki 4–2-re, úgy, hogy a 6. percben már 2–0-ra vezetett. És mivel a VfB Stuttgart 4–0-ra megverte a Borussia Mönchengladbachot, így a svábok lettek az ezüstérmesek, a bajoroknak csak a bronz jutott. Az már a záróforduló előtt eldőlt, hogy az RB Leipzig lesz a negyedik. A Willi Orbánnal a kezdőben felálló lipcseieknek már tét nélküli volt az utolsó mérkőzés, az Eintracht Frankfurt otthonában végül 2–2-es döntetlent játszottak. A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter a kispadon ült. Ifjabb Lisztes Krisztián új csapata, a Frankfurt végül a hatodik lett, amellyel Európa-liga-főtáblás.

Az első osztályból kiesett a Darmstadt és az 1. FC Köln, a Bochum a Fortuna Düsseldorffal játszik osztályozót a bennmaradásért.

 

Bundesliga, 34. forduló:

Bayer Leverkusen–Augsburg 2–1

Hoffenheim–Bayern München 4–2

VfB Stuttgart–Borussia Mönchengladbach 4–0

Eintracht Frankfurt–RB Leipzig 2–2

Borussia Dortmund–Darmstadt 4–0

Heidenheim–1. FC Köln 4–1

Union Berlin–Freiburg 2–1

Werder Bremen–VfL Bochum 4–1

Wolfsburg–Mainz 1–3

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­­e­­l­d­ ­­­a­­ ­­s­­­z­e­­­x­­i­­ ­­­p­u­­­n­­c­­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!