Re-reconquista – Mezekről tünedeznek a keresztek

2012. április 16. 12:56

A Real Madrid úgy döntött, hogy leveszi a keresztet a hivatalos logójáról, hogy erősítse a szurkolói bázisát a muszlimok között.

2012. április 16. 12:56
Bakodi Péter
Bakodi Péter
Mandiner

„Több mint fél évezrede győzött a recounquista az Ibériai-félszigeten, amikor az utolsó nyugat-európai muszlim bástya, Granada is újból keresztény kézbe került. Most viszont alighanem El Cid is forog a sírjában.

A világ egyik legjobb futballklubja – a Real Madrid – úgy döntött, hogy leveszi a keresztet a hivatalos logójáról, hogy erősítse a szurkolói bázisát az Európában és a Közel-Keleten élő muszlimok között. A Marca spanyol sportújság szerint erre a lépésre azért van szükség, hogy: „elkerüljenek mindenféle félreértést egy olyan régióban, ahol a társadalom többsége muszlim”. A Real Madrid szerint a kereszt eltávolítása egyszerűen az üzlet költsége a globalizált világban. (...)

A muszlimok érzékenysége pikáns témát szolgáltatott az Internazionale centenáriumi meze kapcsán is. Az Inter egy új szereléssel, fehér alapon piros kereszttel kívánta megünnepelni a klub meglapításának századik évfordulóját. (A szimbólum egyébként Milánó címerében és zászlajában is szerepel, a feszület pedig a város védőszentjének, Szent Ambrusnak a keresztje.) A csapat otthon lépett pályára a fent említett mezben a vendég Fenerbahce ellen. Egy török ügyvéd viszont úgy gondolta, hogy ez azért túl durva, be is perelte a klubot és panaszt nyújtott be az UEFA-nál az Inter meze miatt. Mint elmondta: a jelkép kísértetiesen hasonlít a templomos lovagok viseletére, és a nyugati rasszista felsőbbrendűséget szimbolizálja az iszlám felett (sic!).

Amint láthatjuk, a végtelenül érzékeny muszlimok nagy pályán játszanak a nemzetközi labdarúgás terén is. A csak a profitot hajhászó mamutklubok pedig meg is le is hajolnak az érzékenység fátylába csavart civilizációs nyomulás előtt. 2022-ben Katarban lesz a világbajnokság. Csak remélhetjük, hogy az angol, a svéd vagy a dán válogatottak nem kerülnek olyan helyzet elé, hogy választaniuk kelljen a vízszintes vagy a függőleges vonal között zászlajukon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istimester
2012. április 16. 22:39
A keresztéynségsiratás előtt a mandiner talán utánanézhetett volna a hir hitelességének, ugyanis egy szó sem igaz belőle.
blogen
2012. április 16. 21:13
És mi ezzel a gond? Lassan mi is változtathatnánk néhány dolgon, ha meg akarunk felelni az új Európa új normáinak, mert ezzel a keresztény valamivel már nem sokáig lehetsz európai a népesedési és politikai trendek alapján! http://href.hu/x/hlrb :D
==T==
2012. április 16. 17:15
" 32 Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt; 33 A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt." Máté 10
slomovicz
2012. április 16. 15:33
Ez az ostoba neoliberális világnézet vezetett mindig egyenesen a következő világháborúkhoz. Európa politikai mezőnyében, ugyan területet vesztve , de sajnos még mindig jelentős erőt képvisel a képmutató, haszonleső , elvtelen neoliberalizmus! Meggyöződésem , hogy ostoba, pillanatnyi érdekeket néző politikájuk már számtalan bajt okozott európának. Kezdve, onnan hogy ha NEM ilyen megalázó, nyomorba döntő békét eröltetnek rá németországra az akkori gyöztes ( neoliberális) hatalmak- HITLER SOHA nem kerül németországban hatalomra! Ha nem veszik el a teljes Ruhr vidéket, ha nem esztelen nagyságú jóvátételt követelnek a németektől , ami azután csak végtelen nyomort hozott németországra- nincs második világháború- nincs holokauszt! Mostani példákkal- ha nincs- az ostoba, pofátlan Gyurcsány és az akkori- szdsz politikusi gárda, a Fidesz nem nyert volna kétharmaddal. Tehát az ellenzéki pártoknak rég itt az ideje , hogy magukba nézzenek és az okot magukban keressék! Ok és okozat!!! Megtámadták a köztársasági elnököt a húsz évvel ezelőtti dolgozatáért? Mi lett- lesz az eredménye? Meglátjátok , az ostoba rövidlátó politikátokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!